Allmänt

GÖR DIN HÄSTBLOGG TILL BUSINESS

Snart kommer det hända grejer på den här bloggen. Den här bloggen har bara växt och växt och allt som har med den här bloggen att göra brinner jag för väldigt mycket. Så jag kommer satsa ännu mer på den här bloggen, som faktiskt kommer att byta både namn och design om ett tag. Nya stora namn på samarbetspartner kommer dyka upp, alla videos kommer bli bättre och hela bloggen kommer bli bättre.

Jag har så mycket på gång inom hästeriet som jag brukar säga, haha låter som 100 år. Men det är oerhört roligt, och något annat som går framåt är att företagen börjar förstå värdet i att synas på bloggar även i hästbranschen. I början när jag började blogga här var jag i chock över vilken dålig koll de flesta hästföretag hade. Det var typ ”och vad är en blogg?” De skickar mig ett schabrak så ska jag blogga om det? Knappast, det här är business, som når ut till fler läsare än de flesta stora hästtidningar så varför ska det vara gratis att visa sina produkter här? Önskar fler kunde tänka så. För det är så GRYMT att kunna förvandla bloggen till business, eller hur? Och visst, jag har en del sponsorer där jag marknadsför deras produkter. Jag kanske väljer ut ett schabrak och tipsar om det- MEN då finns ett avtal bakom det där de betalar för allt, kanske en fast summa varje månad. För värdet att synas i ett inlägg här är flera flera tusen kronor, om man jämför med exponeringen och marknadsföringen de får får en otroligt nischad målgrupp här.

Och i en blogg så ligger inlägget dessutom kvar i flera dagar, så företaget får ju inte bara synas för 30 000 personer en gång- utan i flera dagar. En tidning slänger man efter att man läst en gång, och det är inte så att man går och startar datorn för att klicka sig vidare för en annons man sett i en tidning? Eller hur? Hoppas företagen inser mer och mer att det här är här för att stanna…och bli ännu större.

Faktum är att jag (om vi nu ska snacka business) säkert kan tjäna mer på den här bloggen än på tyras.se, trots att den är dubbelt så stor. Varför? Jo för att det här är en RENODLAD hästblogg. Skulle jag välja att skriva om allt det här på tyras.se så skulle jag inte säga att det är en av Sveriges största hästbloggar- för isåfall är det också en modeblogg, en blogg om mitt kärleksliv eller en blogg om shopping, förstår ni? Men nu är faktum det att jag har valt att starta en hästblogg om just BARA hästar. Och det gör den här bloggen så otroligt intressant. Här klickat tusentals människor sig in varje dag för att de vill läsa om sin egna hobby och sitt intresse. Det är ballt!

Fler företag borde inse hur stort och bra det är att synas på hästbloggarna. För många är helt nischade på bara häst, och de är stora bloggar! Ingen skulle ringa till en tidning och säga ”Hej kan jag få en gratis annons i din tidning?”. Bloggare skulle behöva förstå värdet lite mer i deras bloggar, hur stort det är och att fenomenet har utvecklats. Börjar fler ställa dessa krav så kommer företagen att förstå allt snabbare.

Har ni läst min bok? Där finns väldigt många tips på hur man förvandlar bloggen till business 😉 Här kan man beställa min bok. Och Dario pryder självklart omslaget ♥

19 svar till “GÖR DIN HÄSTBLOGG TILL BUSINESS

 1. Jag håller så med dig!
  Jag har ingen stor blogg om man jämför med de största och jag blir kontaktad dagligen av företag som vill synas på min blogg och i utbyte ska jag få någon liten produkt.

  När jag svarar vad jag tar betalat så är det sällan att jag ens får ett svar tillbaka på det men jag tror också det är så att dom siktar in sig på de yngre som ej förstår vilken reklam det faktiskt är att synas på en blogg.
  Även om man har en liten blogg och bloggar om en produkt så kan hur många som helst hitta den personens inlägg tack vare google.

  Som du skriver så hoppas jag att allt fler bloggare börjar ställa krav angående betalning.

 2. Så spännande med nytt 😀 Och ja, din blogg är ju Sveriges i särklass största hästblogg så du borde ju kunna tjäna ordentligt på den!

 3. Isolde H skriver:

  Blogg-branschen är fascinerande, man vet aldrig vem som kommer slå igenom eller vem som ramlar. Så nyckfullt. Men du har rätt – man borde lära sig mer om reklam och annat. Problemet är att det är svårt att konkurrera med stora bloggar och företag vill synas så klyftan växer ännu mer. Däremot är det himla kul att följa bloggar och deras resor! (:

 4. Anka skriver:

  Pengar pengar pengar. Så du ska ha pengar för att skriva om något du tycker är bra? Börjar du bli pank eller?

  1. Tyra skriver:

   Anka- men snälla… Nej jag ser det här som ett jobb. Jag har jobbat upp det här i flera flera år. Självklart skulle jag aldrig skriva om något som jag inte gillade- då tappar jag ju trovärdigheten!

 5. Amanda skriver:

  Jag tycker det är skitcoolt det du gör med bloggandet och kan tjäna så mycket på något så ”enkelt” (ta mig rätt nu, jag förstår att det innebär mycket arbete och dyl. med en såhär stor blogg och du ska ha en eloge som fortsätter trots alla idioter som försöker hacka ner på dig!) MEN.
  I detta inlägg låter du väldigt penga fixerad och det gör mig lite besviken. Jag brukar nämligen alltid tänka på ifall en bloggare VERKLIGEN står för något som hen rekommenderar(generellt alla bloggar). Och i ditt fall verkar det inte så… Jag vill bara förstå, låter du pengar eller erfarenhet/”hjärta” avgöra vilka som får sponsra dig? För jag ser dig inte som en pengagalen människa men vad vet jag? Som sagt, vill bara förstå. Kanske missar poängen i hela ditt inlägg, jag förstår vad du menar med att en stor hästblogg som din är en väldigt bra reklamplats som borde värderas högre bland företagen och det har du helt rätt i.
  Du är iallafall så beundransvärd för att ha tagit dig igenom livet, trots motgångar, låt INGEN förminska dig.
  Kram Amanda

  1. Stina skriver:

   Nu kommer jag att låta krass (vilket jag kanske är), men det är väl inte så konstigt att Tyra vill tjäna pengar på sin blogg? Den är med all säkerhet en större inkomstkälla än tex stallverksamheten…

   Sedan kan man ju diskutera hästblogghypen som finns i Sverige just nu. Det verkar som om alla tror att de ska skaffa sig en hästblogg och göra big business;)

 6. Så fort jag är i Sverige ska jag beställa din bok, har velat läsa den läänge nu 😀

 7. Dressyrparet skriver:

  Spännande 😀 undrar vad det nya namnet kommer vara 😉

 8. Hanna skriver:

  Synd att allt ska handla om pengar hela tiden, inte ens en blogg kan man ha för att dela med sig av sin hobby utan att känna ett behov av att tjäna på det. Sjukt samhälle.

 9. Anna skriver:

  Kul att det går bra men vad synd att den ska byta namn. Dario.se är ju ett perfekt namn! 🙂

 10. Anna skriver:

  *darios…

 11. Majsan skriver:

  Att skriva om ett schabrak i utbyte mot ersättning från företaget är olagligt såvida det inte tydligt framgår i inlägget att det är köpt reklam. Inget du bör varken göra på din blogg eller tipsa läsarna om!

  1. Tyra skriver:

   Majsan- Men får göra det om de betalar för det, precis 🙂

   1. A skriver:

    Det som även jag var nyfiken på är: Skriver man ut ”detta är ett köpt inlägg” varje gång som det är betalt? Jag tvivlar inte en sekund på att du bara skriver om stövlar du själv vill ha på riktigt, och håller med helt om att företag ska betala rättvist för den exponering dom köper. Jag har dock aldrig riktigt fattat hur det funkar och vad som krävs i form av info till läsarna. Jag tycker du verkar ha benkoll och därför är du kanske rätt person att förklara så vi vet. Älskar att man får så mycket ny kunskap av denna blogg. 🙂

 12. Hanna skriver:

  Halloj! Vad äter dina hästar för foder och vem rider du dressyr för?

 13. Elin skriver:

  Var kan man köpa boken? Måste den köpas via nätet eller finns den typ i bokhandeln? Jag är intresserad av att köpa den men har inte sett den nånstans! Vet du vart den finns att köpa, via bloggen här? Eller typ bokhandeln?

 14. LINDA skriver:

  Jag vill också köpa din bok.Var finns den att köpa,förutom på nätet?Har kollat efter den men finns ingenstans:-(

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »