Allmänt

Velar fram och tillbaka hela tiden…

Hej, jag har inte träffat nån av alla de som mailade på Dario. Jag bara velar hela tiden. Jag tror jag kommer ångra ihjäl mig om jag säljer Dario. Men samtidigt kan han få det bättre. Jag har en drömplan med Dario, jag får se om den går i uppfyllelse. Jag brukar föreställa mig hur det skulle vara att komma ner till stallet utan den där stora vita hästen som står där, och bara känslan gör mig gråtfärdig. Vi har liksom varit med om så mycket tillsammans och han betyder väldigt väldigt mycket för mig. Vi har starkare och djupare minnen än bra tävlingsresultat tillsammans. Fy fan vad svårt, såhär svårt har jag aldrig haft att sälja en häst innan.

 

30 svar till “Velar fram och tillbaka hela tiden…

 1. Clara skriver:

  Åh, det här inlägget och det på tyras.se om din mormor alltså, sitter här och bölar ögonen ur mig. Känner igen mig i alla dessa jobbiga känslor då någon tas, eller flyttas, ifrån en. Du är coolaste ryttaren, och tjejen, i världen. Glöm inte det <3

 2. magda skriver:

  Tyra, om du velar så, så tycker jag att du inte ska sälja honom! Ni är ju gjorda för varandra. En häst mår inte dåligt av att vara ompysslad och gå i hagen och inte tävla ju! Många styrkekramar till dig, oavsett vad du fattar för beslut

 3. Fia skriver:

  Känns som att bästa lösningen vore att släppa iväg honom på foder eller hitta någon som kan ha honom på foder fast kvar hos dig – på det sättet kommer han fortfarande att vara din om du en dag känner att du är redo för att satsa på ER igen 😀

  1. Betty skriver:

   Det klokaste i den här situationen! Jag håller med Fia.
   Vad du än gör så ska det kännas rätt 🙂
   Kram!

 4. Sandra skriver:

  Sälj inte snälla! Du och dario är så fantastiskt fina ihop och förstå hur mycket du kommer att ångra dig 🙁

 5. P.S Hundar skriver:

  Förstår känslan, vi sitter lite i samma sits som du just nu… Gå på magkänslan säger alla, men den säger ju olika varje dag!

 6. Emma skriver:

  Sälj inte!

 7. Men sälj honom inte? Förlåt men jag förstår inte varför du känner att du kanske behöver göra dig av med honom? Han har det ju bra hos dig och det är ju inte så att han plågas på något sätt. Låg någon kille/tjej som kan sin grej få ha honom på foder hos sig eller att personen i fråga kan komma ut till dig och ta hand om honom. Jag känner dig inte men jag kan inte för mitt liv förstå hur du ens kan fundera på att sälja en häst som hjälpt dig så mycket :/

 8. Lisa skriver:

  Tänk på hästen Tyra. Vad är bäst för Dario? Du pratade ju om active stable, det kan ju vara bra?

 9. Johanna V skriver:

  Jag tycker att du ska släppa och gå vidare, han kommer alltid finnas kvar hos dig, i ditt hjärta, och det är bara att inse att ibland blir inte allt som man tänkt ifrån början.. STYRKEKRAMAR!!

 10. Sofia skriver:

  Jag tycker du ska leta ihjäl dig efter en fodervärd till Dario, så han kan stå kvar på din gård! Borde det inte finnas 100 stycken duktiga ryttare i Stockholm som skulle vilja och kunna rida Dario? Du och han hör ihop, så jag skulle vara såå ledsen om ni skiljdes åt!

 11. LINDA RISBERG skriver:

  Ha kvar Dario! <3

 12. Madde skriver:

  Fina fina Dario. 🙂

 13. Alex skriver:

  Följ ditt hjärta,sälj honom INTE!

 14. Tessan skriver:

  Sälj inte! Han har det super hos dig, även om du inte ser det själv;)!!

 15. Elin skriver:

  Sälj inte din fina Dario.! Du kommer ångra dig, kanske för resten av ditt liv. <3 Ni hör ihop! Du vet det, och vi vet det. 🙂 kram E

 16. Josefine skriver:

  Jag trodde att ”min”förra häst skulle få det bättre hos någon annan och gjorde mig av med henne! Det är det värsta valet i hela mitt liv, jag mår så fruktansvärt dåligt att se hon med sin nya, och att dem gör det som en gång jag och min älskade häst gjorde! Nu är de att få henne tillbaka och det finns ingen återvändo till min lilla prinsessa! Men tänk igenom situationen med dig och Dario, för oftast om man bestämt sig så är inte alltid det de rätta, det TAR tid att fundera igenom, men någonstans innerst inne vet du vad som är det rätta!men ta god tid på dig, så kommer dagen då du vet hur du gör och det känns tryggt, kan mycket väl vara så att det bästa är att sälja honom, eller så är det faktiskt inte det! Tusen kramar till världens bästa Tyra ! <3

 17. Lisa skriver:

  Men gud vad många som verkar tycka att hon inte ska sälja för att hon kommer ångra sig, tänk på hästen då!? Hon har ju själv skrivit att han förtjänar bättre. Hur den förbättringen ska kunna ske får väl Tyra komma på själv, men jag tycker verkligen att om hon tycker att han förtjänar bättre så ska hon se till att han får det. Det finns ju många olika sätt vad jag har tolkat det som?

  1. LINDA skriver:

   En häst mår inte dåligt av att inte flänga runt på tävlingar,snarare tvärtom.Jag förstår inte varför inte Sara kunde få bli fodervärd?Hur som helst så tycker jag du ska behålla honom.Vet många som har kvar sin första häst,trots att dom köpt nya och tävlar på rätt hög nivå.Dom har medryttare eller fodervärdar som pysslar om dem,tävlar lite etc.Samtidigt som ägarna kan träffa hästen varje dag,gosa,rida ut etc.Perfekt lösning tycker jag:-) Kram

 18. Linda -50,5 kg skriver:

  Usch, jag fick göra mig av med min bästa vän i fredags. Jag fick dock skicka henne till de eviga gröna ängarna hemma i hagen på Österlen. 16 år fick vi tillsammans, varav 11 när hon var mkn alldeles egna och hon blev 28. Ett sånt beslut är aldrig lätt, likaså att sälja sin bästa vän men om man innerst inne vet att de kommer få det bättre någonstans, då får man inte vara självisk. Nu kallar jag inte dig självisk men du förstår vad jag menar. Har man inte den tid att lägga ner på djuret som den förtjänar, då kan den få tiden av någon annan. Hoppas det fixar sig snart för ju mer man drar ut på det, desto ondare gör det. Man försöker vänja sig vid tanken osv och innan man fått fingrarna ur så har det gått flera månader och lättare blir det tyvärr inte. Hoppas du lyckas hitta en fodervärd som vill pyssla med honom hemma i ditt stall så han kan få det bästa av två världar.

 19. Caroline skriver:

  Sälj honom inte, Jag gjorde detta misstag en gång i mitt liv ( 3 år sen) att sälja min pärla.. Jag tyckte mig inte ha tiden för honom,eller ekonomin. Så han övertogs av min stallägare, Då jag inte såg någon anledning att låta honom säljas till någon helt okänd. Och tanken att ha honom 2 mil nära var god. Då! jag ansåg att han har det bra i stallet och varför låta honom flytta till ett för honom helt okänt stall.. Men ack så fel jag hade..

  Nu tre år senare var jag dit (har vart dit innan med) av en anledning denna gång..Att fråga om jag fick köpa tillbaka min prins. Gubbjävlen sa Nej. Och LOG!! Han älskar att jävlas och bara vara en gubbjävel.

  Men han såg väl det uppenbara, Att hästen borrade in huvet i mig och bara sucka.. Min häst har det INTE bra där. (D-ponny typen) Som nu får dras med en 80 kilos klump på sig, i en sadel som bommen är sne på. (ja, mycket har hänt på tre år)!

  Stallet var inte tipp topp nu som när vi hade ”hand” om det..

  För att göra det enkelt för dig, Delade jag med mig av en ”lång” historia som jag har kortat ner nu..

  SÄLJ INTE!! Vad du än gör, Om du gör det, Se till att skriv ett kontrakt då du har rätten att köpa tillbaka honom om du ändrar dig. Eller låna ut honom, medryttare. Men dont do like i did.

  // Carro.

 20. Emma skriver:

  Jag tror att det ger sig med tiden. Låt tanken gro ett tag, känn vad som känns rätt och en dag vaknar du och har bestämt dig för vad som blir rätt. KRAM!

 21. Anna skriver:

  Aaw, salj inte honom! Han har det ju jattebra hos dig.. massor av manniskor som alskar honom osv. Om det delvis ar en pengafraga sa kanske du kan salja Joe istallet? Under fragestunden sa du ju att du inte hade ett starkt band med honom och du passar ju battre med Lalle rent rid-massigt…

 22. Louise skriver:

  Sälj honom inte Tyra! Då klandrar du dig själv resten av ditt liv!!

 23. Astrid skriver:

  Har du övervägt tanken att lägga ut en annons om en halvfodervärd? Någon som är intresserad av att ha honom i ditt stall, rida, tävla etc? Av egen erfarenhet så när man kommer till punken att skaffa foderhäst ist för medryttarhäst så är man ofta ute efter en häst med kapacitet som man kan ta sig längre med. 🙂

 24. Cassandra skriver:

  sälj han inte om du känner så.. jag kan ångra i hjäl mig att jag gav bort min älskade lilla katt när jag flyttade utomlands.. saknar honom jätte mycket då han var väldigt speciell. Tre år sen och jag saknar honom fortfarande..

 25. Therese skriver:

  Man ska alltid gå på magkänsla och vad som känns rätt i hjärtat 🙂

 26. Emma skriver:

  Sälj honom!! För din egna skull och för framförallt Darios skull. Tänk vad skönt för dig att se att han kommer till någon som har honom som sin första häst, där just Dario kommer att få stå i centrum hela tiden. Och du slipper ha ett gnagande samvete över Dario och kan lägga ner all din energi på dina andra hästar. Du satsar ju nu, så tänk på dig själv oxå. Sälj med gott samvete, det hade jag gjort och har gjort…. Kram!

 27. Julia skriver:

  Men varför kan du inte bara hitta världens bästa fodervärd?

 28. amanda skriver:

  Jag kan inte har någon åsikt för jag är inte du, haha. MEN om du var jag så skulle jag vänta och se hur jag skulle känna längre fram. Han tar ingen direkt skada av att du inte satsar på honom men om du säljer honom så går det inte bara att rätt o slätt ta tillbaka honom. Du har väl inte brottom så ta det chill o se hur du känner om några dagar/veckor/månader 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »