Okategoriserade

…..

  
Bläääää vad jobbigt detta är. Någon mer som har influensan? Bara att vänta ut skiten förmodligen. Ang förra inlägg. Tack för era tips och er ärlighet där ni delar med er. Vissa verkar störa sig på att man skriver sanningen dock. Att jag då är bipolär och hej o hå. Eh, hej och välkommen till livet! Till bloggen där jag förmedlar livet och inte ett luftslott med ett fantasiliv… Allt går upp och ner, man behöver inte sätta diagnoser på alla som är deppiga och som tänker mycket. Jag har redan fått min diagnos av professionella läkare och psykiatriker under en lång utredning. Jag tror de kan det där mer än mina läsare… Jag har fått min medicin som jag mår sjukt mkt bättre av. Men jag är ändå en vanlig människa med känslor. Kanske mer högkänslig än andra men det är ju JAG. Jag tänker väldigt mycket. Förmodligen för mycket för mitt eget bästa. Och jag analyserar. Men den enda diagnos jag sätter på det är: livet. 

Ingen mår väl perfekt jämt? Eller finns det någon här som ALLTID mår bra? Isåfall vill jag höra knepet…;) för mig funkar det att skriva av mig på mina tankar och rädslor. Det vet ni ju… Livet går upp och ner. Jag fyllde ju 30 år för några dagar sen. Att fylla 30 år är stort. Klart jag kanske kommer in i en liten kris-panik pga det? Det känns inte så men jao, kanske. Jag hade aldrig bytt mitt liv idag mot när jag var 25. Känner mig mycket mer till ro nu. Men klart att man börjar tänka annorlunda nu. På framtiden, vad man vill och ska-på riktigt!  Nej, nu ska jag försöka vila huvudet från allt tänkande. 

22 svar till “…..

 1. Agnes skriver:

  ”Jag har fått min medicin som jag mår sjukt mkt bättre av.”
  Är det Concerta?
  I så fall kan jag förstå att du ”mår sjukt mkt bättre”, Tyra.
  Concerta dvs metylfenidat är ett centralstimulerande medel som har likheter med kokain. Självklart suger din kropp i sig detta eftersom det blir ett trevligt igenkännande för din hjärnas receptorer mht tidigare missbruk.
  Vad är det för mening med att bara flytta runt bland preparaten? Beroendebehandling syftar till att man ska bli fri från droger och inte till att man ska sätta ut och sätta in likartade preparat.

  1. Tyra Sjöstedt skriver:

   Ärligt talat Agnes hur mår du egentligen? Skriver du så till andra sjuka som får sina mediciner? Ush för såna som dig, så JÄVLA respektlöst och rent ut sagt elakt! Hoppas du tänker till lite i ditt eget liv!

   1. Agnes skriver:

    Jag trodde att du ville att vi skulle kommentera ditt mående och komma med förslag utifrån vad vi vet och vad vi tror, Tyra. Jag var då inte beredd på ett utfall mot mig från din sida även om jag inte är direkt förvånad eftersom jag följt dig och bloggen ett bra tag.
    Att du reagerade så starkt mot vad jag skrev tolkar jag som att jag påpekade något som du kände igen dig i och därför reagerade så starkt och med alla taggar utåt.
    Du bemötte i alla fall inte innehållet i det jag skrev utan du påstod bara att jag var elak och respektlös.
    Ingen idé att jag fortsätter med något kommenterande här i denna besynnerliga blogg.

  2. Pixiepatrullen skriver:

   Det var det dummaste jag har läst på länge!

 2. Emma skriver:

  Verkligen tråkigt att du tar 3 rader till att tacka dina läsare för deras respons men sen 23 rader för de få kommentarer som skrev diagnoser på förra inlägget.

  1. Tyra Sjöstedt skriver:

   Emma- Det är ju tyvärr inte bara just kommentarerna i detta inlägg utan väldigt ofta. Och ja vad ska jag säga, det är väl bra att jag tackar iallafall för responsen, det är inte alla som gör det. Ledsen om jag störde dig… kram

 3. Sandy skriver:

  Nej ingen mår nog perfekt jämt. Alla har svackor i livet. Dock verkar dina svackor och toppar skilja sig mycket från ”det normala”. Hos någon som mår bra blir det inte lika extremt utan måendet är i balans. Man skiftar inte mående från att vara super peppar ena veckan och sedan hamna i en djup svacka nästa. Som jag har upplevt det, efter att ha följt din blogg i flera år, så går ditt mående upp o ner väldigt ofta. Som en konstant vågform med sbabba skiftningar. Det låter kanske konstigt men många gånger kan jag förutse när du kommer gå in i en topp eller svacka. Inte så att jag siter och analyserar ditt liv dagarna i enda, men som den här svackan du skriver om nu kände jag på mig skulle komma och blev inte alls förvånad när jag läste ditt inlägg, tvärtom snarare. Du verkar skifta mellan att nästan bli manisk och gå upp dig helt i saker för att sedan hamna i en otroligt djup svacka. Och det med ganska korta mellanrum. Och det är nog därför vissa tror att du kan lida av bipolär sjukdom. Det beteendet är mycket mer påtagligt än hos någon som bara går igenom vanliga toppar och dalar som alla gör genom livet. Att det växlar så fort och att topparna och dalarna alltid är så extrema, det drabbar långt ifrån alla människor. Tror inte någon stör sig. Så iaf ingen sån kommentar. Mer kommentarer i all välmening.

 4. Linnéa skriver:

  En liten input bara: man ÄR inte bipolär, däremot HAR man bipolär sjukdom. /alla vi som inte tycker om att bli definierade av vår sjukdom

  1. Agnes2 skriver:

   Jag har haft bipolärsjuka i över 15 år och jag tycket att jag ÄR
   bipolär. Jag Är också blond, Tjock, just nu Är jag förkyld till på köpet. /Alla vi som blivit definierade av sjukdomen genom åren

  2. Linda skriver:

   Jag är bipolär, eller jag har bipolär sjukdom brukar jag köra med

 5. Anonym skriver:

  Vad har bipolaritet med luftslott att göra?

 6. Linda skriver:

  Dina upp och ner svängar är långt ifrån normala.

  1. Tyra Sjöstedt skriver:

   Och vad gav det dig att skriva det till mig, exakt? Svara gärna!

   1. Micke skriver:

    Jag kan nog svara på den frågan jag med istället för att skriva egen kommentar. Om du Tyra trycker att det är irriterande och frustrerande att läsa många av kommentarerna och kritiken som vi riktar mot dig, ditt sätt att resonera och agera som vi får ta del av här, så lovar jag dig att det är ingenting mot hur vi känner när vi ser dig göra saker om och om igen. Kritiserar man och vill få dig att förstå att det kommer gå åt skogen igen så är man elak och näthatare och får svar från dig som ovan där du frågar vad det ger någon att kommentera negativt på dina inlägg. Även om du tappat minnet så har du väl inte tappat synen du kan väl läsa bloggen tillbaka i tiden och se att du upprepar samma mönster om och om och om igen de senaste åren. Jag har svårt att förstå att inte du förstår att det är du som är orsaken till hur du agerar vilket resulterar i vilja kommentarer du får. Det är ju i te folk som sitter och skriver att du är ful och hatar dig som läsare tex gör mot ex Kissie utan många av dina läsare undrar ju bara hur fan du tänker och varför du inte lär dig av dina misstag. Det är ju som att hälla vatten på en gås, du förstår ju verkligen inte alls varför folk undrar vad du håller på med. Ber om ursäkt till läsarna för min värdelösa textuppbyggnad och avsaknad av styckesindelning och punkt

 7. Emma skriver:

  Åh, nu är det så där synd om dig igen. Fått en ny offerkofta i julklapp eller?

  1. Tyra Sjöstedt skriver:

   emma- hahaha bästa du kunde komma med. Ska inte säga vad jag tycker om dig. glöm inte att ip går att spåra…smart ass

   1. Linnéa skriver:

    IP går att spåra ja, inte personen bakom dock om det inte är brottsliga handlingar 🙂 Att skriva att du har offerkofta är inte ens i närheten.

 8. Sara skriver:

  Jag kan inte fatta de som väljer att ”gnälla” och vräka ur sig saker mot Tyra. Om man nu tycker något ont om Tyra eller vad hon skriver, skit då i att följa bloggen.. Är så sinnessjukt trött på människor som sitter bakom en dator/telefon/whatever och slänger ur sig dumma/elaka/idiotiska saker till någon som de dessutom inte känner!!
  Tyck gärna saker men för i helvete(ursäkta) håll elakheter för er själva! Det kan väl knappast göra att ni mår bättre själv genom att klanka ner på nån annan, eller?
  Antingen läser man Tyras blogg eller är det ju bara att låta bli.. Sen om man vill kommentera ngt snällt & trevligt, gör det, men att vara elak gör inte världen till en bättre plats..

  You go Tyra! Tycker du är en stark och i många fall normal person som faktiskt får lov att ändra sig, vilket tydligen vissa inte tycker för dom tycker minsann likadant var dom än är i livet..
  Jag tycker det är roligt, ibland ledsamt att läsa din blogg, och kommer att fortsätta göra det. Hoppas att de snälla kommentarerna väger upp de ”dumma” så du orkar fortsätta skriva!

 9. Pixiepatrullen skriver:

  Jag skäms för vad många kommenterar här.
  Även om hon (eller någon annan för den delen) verkligen vore biopolär så finns det väl inga ursäkter att syssla med sånt näthat för det?! Tror ni att en person med denna problematik skulle bli ”frisk och normal” när ni skriver dessa meningar? Ja men just det. Anna 21 år eller Maria 43 år kommer garanterat sluta vara svajig för att just du skriver en elak kommentar i deras blogg.

  Konstruktiv kritik och ärlighet är en sak men detta frosseri i elakheter.. Usch!
  Jag fattar inte vad det ger er. Inte för fem öre. Hoppas att det är unga och osäkra individer som råkar skriva innan de kopplat in hjärnan men gissar att det även är ”vuxna” som borde veta så mycket bättre. Det är ni som spär på ångest och ökar mängden trasiga människor – grattis till det.

 10. Marie skriver:

  Min uppfattning om dig Tyra är att du inte tar dig tid att vila i nuet. Det ska hända saker precis hela tiden. Inget fel med det, absolut inte, men jag tror att dina läsare kanske har svårt att hänga med i svängarna. Först skulle du ha hästblogg, sedan delad blogg med olika kategorier och nu nytt igen. Samtidigt som du skriver att du måste fokusera på dig sjäv och ditt mående. Det blir som att försöka hänga med i ett lopp av något slag. Lite för mycket att ha åsikter om. Än svänger du dit sedan hit och så ger du ett annat budskap i det du skriver till oss. Det blir lätt att skapa negativa åsikter tyvärr. Jag hejar på dig. Jag vill att du ska må bra. Jag bryr mig inte så mycket mer för jag har andra saker som är viktigare för mig tyvärr. Men för yngre läsare med mindre komplicreade problem kan det nog bli för mycket vilket ger de där kommentarerna som du mår dåligt av.

 11. Jacki skriver:

  Alltså jag blev jätteglad när du sa att du skulle ha kategoriserad blogg. Och hästar bara ska få handla om hästar.
  Men så är det ju inte här :/.
  Jag orkar inte läsa om allt som är jobbigt och sjukdomen hela tiden. Och då kanske du tänker, men sluta läs bloggen då?
  Men jag älskar att läsa om dina hästar och blir så glad så fort ett sånt ren odlat inlägg kommer upp.
  Snälla Tyra! Kan det inte bara få handla om hästar i denna kategori?

 12. Alexandra skriver:

  Jag blir bara fundersam
  Som en annan skrev lite tråkigt att du svarar med 3 rader att tacka men sen 23 rader mot kritik. Men sen inga svar på andra kommentarer dom andra inlägg mm . Precis börjat läsa lite och fastna där . Vill absolut inte låta jäklig på någotvis , bara 1 frågetecken som kom upp

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »