Allmänt

Film- Corvara hoppträning

Här en en film från när Cornelia var och tränade för Pether Markne med Corvara. Jättekul att det för det första gick så bra och för det andra att Pether gillade Corvara. Enligt mig så är det viktigt att tränaren tror på en, gillar hästen man rider- vilket i sin tur visar på engagemang. Jag tycker det är skitbra att Cornelia vågar rida framåt hela tiden på Corvara, man ser tydlig skillnad på C när man rider fram och inte håller tillbaka henne. Det var lite problemet tidigare, att ryttare som ridit henne försöker hålla ihop och samman henne och ha sten-kontroll. Hon funkar inte alls på att hålla ihop och trycka ihop-metoden.

Man kan inte ha all kontroll på Corvara- inte ÄN. Man måste smeka henne lite medhårs många gånger. Hon måste få jobba på bjudning, framåt ihop med ryttaren som TEAM. Och det gör Cornelia fantastisk bra! De är ett härligt team att kolla på redan och jag ser ju enorm skillnad på Corvara vilket är superkul eftersom jag haft henne och följt henne i så många år och det har gått väldigt kort tid hos Cornelia  Corvara är verkligen en katt- så jävla cool. Vet ni varför jag köpte Corvara föresten? Många tror att det var för de höga bakbenen- men det var faktiskt för hennes fantastiskt fina framben. Ser ni i videon? Hon hoppar inte så väl alls i jämförelse med vad hon brukar eller ”ska”, men det var ju inte vad träningen gick ut på. Men ändå- ser ni frambenen i varenda hopp trots det? MJAU!

Jag tror det här kan bli så grymt bra alltså! ”Vi” ska inte bli för skrytsamma än för man vet ju aldrig vad som händer, men detta känns lite som en liten vinst mot alla proffs och duktiga människor som sagt åt mig att jag borde ge upp Corvara för länge sen. Antingen slakta henne eller ställa av henne enbart för avel. HAHA in your face bitches! (Kan ha ändrat mig om 2 veckor;)

27 svar till “Film- Corvara hoppträning

 1. Jo skriver:

  Men det var ju jättemånga som sa att du INTE skulle avla på hästen? Och du argumenterade för hur bra den idén var? Jag fattar inte.

 2. Jo.hanna U skriver:

  Håller med om att hon verkligen är som en katt, så smidig och mjuk! 😀

 3. jennifer skriver:

  Superfin häst! Bra jobbat 🙂

 4. Rebecca skriver:

  Syns att hon trivs väldigt bra med sin ryttare! Har också en sådan dam hemma, hon måste vilja själv annars går det inte. Hon tar inte skit men är hon med på noterna så är hon verkligen MED.

 5. emelie skriver:

  Jag måste säga att hon också såg fantastiskt fin ut när Björn red henne också. tex videon när dom rider nån Young horse champion eller vad det hette. Hon har det ju i sig och sett fin ut med rätt ryttare.

  Och som nån annan nämnde, var det inte du som ville ställa av henne och avla på?

  1. Dressyrryttare skriver:

   Instämmer.

   Hon ser bättre ut med Björn på den tävlingen.. men det är ju bara för att Björn hann komma längre med henne. Cornelia kommer oxå att komma dit. Men sen är frågan vad som händer när den riktiga pressen kommer…

   Är jätte roligt att få följa Corvaras resa iaf.

 6. Lene skriver:

  Wow vilken skillnad. Kan inte tro att det är samma häst..:) skönt med människor som inte ger upp så lätt och som tror på sin häst. Bra jobbat Tyra!

  1. Anna skriver:

   Fast ge upp har ju Tyra gjort. Tyras inlägg där hon själv säger, ingen annan, att hon ska avla på Corvara.

   ”Nu, tre år senare så ger jag upp det här. Jag har kämpat med blott svett och tårar. Och pengar. Och innan alla lackar- nej, Corvara är kvar och jag kommer fortfarande äga henne. Jag har gett en del av hennes ägarskap till Annica eftersom hon ska ha hand om Corvara nu och rida henne så jag kan släppa allt det nu och fokusera på Fleur. Sedan ska vi ta ett föl på Corvara i vår och äga 50/50. Jag gör mig aldrig av Corvara, ni kan vara lugna. Vissa hästar som blir knäckta och pressade som föl och unghästar kommer aldrig tillbaka. Så är det bara 🙁 ”.

   1. Annie skriver:

    Tyra ger ju henne en till chans när hon skickar henne till Corvara. Om hon hade gett upp helt hade hon sålt 100% av hästen eller ”bara” haft henne som hobby häst, skritta ut i skogen osv utan krav. Ge upp gör man inte när man inser att man måste ta hjälp, tar hjälp och blir hjälpt och sedan kanske når dit man vill ? Jag tror Tyra menade att hon gav upp med att fixa Corvara själv men inte att ge upp att göra henne bättre!

 7. Lina skriver:

  Du ör så rolig och underlig Tyra du lät ju Cornelia ta henne PG att du inte trofé på corvans framtid själv desamma med flur så fort du ej kan lösa problemet blir du melankolisk och känner åh det är ju omöjligt hon mår nog ej bra jag hade nog fel blabla. Cornelia var nästan bombis på att de skulle tro så du va minsann som alla andra proffsen du trodde aldrig på dina hästar bara när det gick bra men din kapacitet tar slut och då när du är otillräcklig ger du själv upp . Och de begränsar dig sen är du lite feg i ridningen Corvan gjorde knappt något alls faktiskt var bara lite över pigg .

 8. Jennie skriver:

  Dom två passar verkligen bra ihop. Cornelia har gjort ett grymt jobb på denna korta tiden. Helt orädd, vilket verkar behövas på en sån här häst. Lycka till för dom i framtiden 🙂

 9. Erika skriver:

  Haha ja och det var ju DU som skrev ett långt inlägg om hur du gav upp. Då var det flera LÄSARE som tipsade dig om Cornelia.

 10. Helena skriver:

  Öhh…. Det är du själv som skrivit många inlägg om att hon inte är ridbar, att du ger upp, och att du vill använda henne till avel……Jisses…..

 11. Jessica P skriver:

  asså omg så fin Corvara har blivit!!! Kom ihåg när du hade köpt henne och har de filmerna i huvudet, som natt och dag! Märks att hon mognat en hel del och hon har ju en sjuk kapacitet. Verkligen snyggt jobbat! 🙂

 12. Dixie skriver:

  Jag förstår inte, Björn red ju henne helt fantastiskt? Det gör även Cornelia, men hon HAR ju gått skitfint innan? Det låter liksom som att Corvara var katastrof i ridningen och att Cornelia är den första som kan rida henne. Vad hände med Björn/vad är hans uppriktiga utlåtande om henne? Hans professionella bedömning?

  1. Emelie skriver:

   Jag tror att när Tyra tog hem Corvara från Björn så hamnade hon i gamla mönstret igen. Hade tex Cornelia eller någon annan mer erfaren ryttare tagit över istället för att Tyra så hade hon utvecklats ännu mer och inte behövt börja om från början igen.

 13. Isabel skriver:

  Hästar har sina toppar och sina dalar och det har vi hästägare också. När man kommit till en svacka med sin häst och man inte tycks komma ur den svackan och man samtidigt matas med andras tunga ord i huvudet ”Ge upp, det kommer aldrig att funka ändå” så blir det ännu mer negativitet runt hästen och tänker kring att komma ur svackan. Då är det lätt att ge upp och kasta in handduken.

  Men det var ju tur att Tyra ändrade sig och gav Corvara en ärlig chans nu och se, Corvara är på god väg att komma ur svackan. Och sedan är det inget fel i att pausa en hästs utbildning och ta ett föl, för att sedan återuppta träningen igen. Jag tog själv ett föl på en häst jag tidigare hade, just för att hon ändå var så omogen som unghäst. Efter ”mammaledigheten” kom hon tillbaka, hade mognat och var mycket mer mottaglig för utveckling.

  Men nu är fölplanerna för Corvara skrotade för tillfället, eller? Eller vad är tanken nu? Tävling? Hobbyridning? En häst behöver ju faktiskt inte bara kunna tävla för att få leva. Finns så många hobbyryttare som gärna rider på fina kvalitetshästar som inte gillar eller funkar på tävlingsbanorna, men som ändå funkar finfint för allroundridning/träning. Jag skulle aldrig hota en häst med avlivning för att den inte höll på tävlingsbanorna. Det är ju helt galet, vem som nu sagt det om Corvara. Man avlivar inte friska hästar!

 14. Epona skriver:

  Känns lite orättvist mot Björn att skriva så. Corvara var ju jättefin när han red henne också. Varför slutade han ens rida henne? Minns inte men du kanske har berättat det.

 15. Ida skriver:

  Hästen kommer till sin rätt när den har en ryttare i balans…
  Både Björn och Cornelia är ryttare i balans, nuff said…

 16. Louise skriver:

  Varför ska du hela tiden ”sätta dit” folk och bevisa saker? Jag upplever dig barnslig och oproffsigt och du, antagligen omedvetet, skapar rykten om alla som du har/haft samarbeten med. IOM att du inte nämner namn, bara allmän information som kan stämma in på många riskerar också alla dessa att få rykten om sig. Jag tror du behöver tänka över eventuella tolkningar av din text och de konsekvenser de kan ge för andra i din omgivning och faktiskt skriva tydligare, alternativt mindre. Det skulle minska tolkningsutrymmet.

 17. Anna skriver:

  Det är väl inget konstigt med att det känts som ett misslyckande tidigare när Corvara varit iväg på tillridning? Tyra köpte en häst som hade kapacitet för att gå på de höjder som Tyra önskade och när hon inte knäckte nöten själv skickade hon iväg Korven på dyr tillridning i hopp om att tillridaren skulle lösa ridbarhetsproblemen så att Tyra skulle få tillbaka en häst som HON kan rida på och utvecklas med, det är väl därför man skickar iväg en häst på tillridning? Om hästen även efter tillridning bara kan ridas av proffs så kan man ju inte säga att allt gick som det skulle. Nu när Tyra släppt pressen på att själv nå höga klasser med Korven kan hon istället njuta av framgången som Cornelia förhoppningsvis kommer att ha tillsammans med Korven.

 18. Helene skriver:

  Jag har förstått det här med att hästmänniskor är speciella, ska lägga sig i alla andras ”misstag” och lever på att se andra människor falla. Ingen av er som inte levt med Tyra, som sett hennes hästar live i dagliga livet, som själv ridit dem har egentligen ingenting at säga. ”Döm inte katten efter hårstråna” give her som slack ffs!!!

  Att våga skriva att man ger upp är inte samma sak som att göra det. Tycker ändå att Tyra lyckas bra med sina hästar på många sätt förutom hoppningen. Att ha en häst som litar på en, som har respekt för en osv är lika viktigt som att ha en häst som hoppar över hindrena. Tycker iallafall jag. Punkt 🙂

 19. Helene skriver:

  Menar inte förutom hoppningen utan även- det kan misstolkas av folk så skriver en rättelse 😉

 20. Emelie skriver:

  Är det vad jag tror det är att jag ser ? Röker de INNE i ridhuset under tiden det är träning ?!

  1. Caroline skriver:

   Dom håller ju uppenbarligen i cigg iaf… ?
   Inte okej enligt mig men alla gör väl som de vill på sina anläggningar…

 21. Johanna skriver:

  Ska erkänna, har faktiskt varit tveksam till Corvara MEN vad kul att bli överbevisad! 🙂 Hon är ju jättefin! Du har verkigen ett gott öga för hästar. Spännande att följa henne o Fler. 🙂

 22. Sandra skriver:

  Alltsa kommentarerna har ar ju sa…..negativa? Jag foljer Tyras blog (kommenterar dock inte sa mycket), och jag kan halla med om att det gar lite upp och ner ibland och ar lite otydligt, men sa ar livet. Men alla ni som bara klagar och kritiserar (kom inte och sag vissa av er att det ar ‘konstruktiv’ kritik, det ar bara gnall och negativitet, stor skillnad), varfor laser ni Tyras blogg? Jag forstar liksom inte varfor man skulle lasa en blogg man uppenbarligen bara tycker ar jobbig och fel och dalig. Ni sager att hon sager emot sig sjalv hela tiden, andrar sig etc. Men om det ar sa ni kanner, och det inte har andrats, varfor inte bara sluta lasa hennes blogg? Varfor vara har och vara otrevlig? Las bloggar ni tycker om istallet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »