Allmänt

Jag är bäst!

Jag har fått nog nu. Efter flera år av ständig mobbing och kränkande flera gånger om dagen!Jag skulle aldrig uttrycka mig så klantigt genom att skriva meningen ”Jag är bäst”. Däremot så kan jag absolut skriva ”Jag är bra” i sammanhang. På min andra blogg så är det inte alls känsligt om jag skriver att jag är bra på något. Här är det kata-fucking-strof. Skriver jag att jag är bra på att rida, ujuj då tror jag att jag är bättre än alla andra. Skriver jag att jag fått beröm- då skryter jag. Skriver jag att jag var en talang- då svävar jag uppe bland molnen.

Vad är det som är så känsligt för er hästmänniskor med att någon skriver att hen är bra på något? Känner ni er nedtryckta? Vill ni ”sätta dit” den personen och trycka ner hen då? För enligt många här så verkar ”jag är bra” betyda ”Jag är bäst- alltså mycket bättre än er på allting jag gör”? Kan någon förklara för mig varför det är så? Och om jag mot förmodan skulle skriva ”Jag är fan bäst” så är det förmodligen med en gnutta ironi som många av er här bör slå upp i ordboken! Och om jag IBLAND nämner att jag är bra- vad är felet det!?

Anses jag oödmjuk för att jag skriver gott om mig själv? Är jag dryg då? Hur skulle jag skriva för att inte verka oödmjuk? Skulle meningen ”Jag är ganska bra på att rida men det finns dom som är tusen gånger bättre” anses som mer ödmjuk än att skriva ”Jag är bra på att rida”? Isåfall så är det helt jävla sjukt! Här är det 99% tjejer som läser dessutom, och jantelagen står fan i mig skriven osynligt i min domänadress. Inom ridsporten får man INTE sticka ut, och INTE berömma sig själv. För då är man jävligt oödmjuk!

Det är klart att jag blir stolt om jag får beröm av er erkänd A-tränare? Eller att Pether Markne säger till mig att jag har bra känsla för avstånd? Jag vill ju bara skrika ut det över hela världen för jag blir ju skitglad av det- precis som alla andra skulle bli! Det är inte att skryta- den är ren fakta!? Som precis vilken tjej som helst skulle bli glad över att höra om man tränade varje dag med sin häst för att bli bra på det. Man får feedback och man växer ihop med berömmet! Man blir peppad till att träna ännu mer, ännu hårdare!

Hur rolig hade den här bloggen varit om den skulle handla om hur dålig jag är!? Eller hur rolig hade den varit om den var helt saklig, helt utan känslor och åsikter!? För jag är väldigt självkritisk, det måste man vara om man vill utvecklas. Det måste man även vara om man vill vara en bra entreprenör- som jag också är (också katastrof va?)! Jag skriver dessutom ofta det kritiska först innan någon av er ska göra det- för att jag måste! Lägger jag upp en video när jag ridit eller bilder så nämner jag det fort som fan för att jag måste visa vissa här att jag SER att det inte är bra. Ni behöver inte skriva det 10 ggr för jag fattar- jag är inte dum i huvudet!

Ingen är eller kan rida perfekt. Ingen bild kan se helt perfekt! Då skulle man behöva fota om den bilden kanske 100 ggr. Men tydligen så går många i tron om att allt JAG lägger upp här bör vara perfekt- annars är det okej att påpeka det och slänga lite hat på mig för det. Det är så jävla sorgligt att det ska vara såhär i häst-världen! Jag hatar´t! Vi alla är tjejer och borde glädjas åt varandra! Ni måste släppa tänket om att jag tror att jag är så mycket bättre än många- för det sitter endast i ert huvud.

Och så fort jag nämner något om Corvara så är ni så snabba på att påpeka att Cornelia rider henne bättre och att jag är sämre än Cornelia eller andra proffs som ni jämför mig med. Men hallå, är ni tappade!? Det är självklart att Cornelia är bättre på att rida än mig!? Det är ju därför jag anlitar henne! Det är väl för fan inget jag behöver skriva när jag lämnar bort min trassliga häst till henne!? Eller så är ni snabba med att skriva att hon stått hos Björn i några månader! Som att de månaderna gjorde hela hästen!? Eh nej! Nej, alltså jag kräks på hur klimatet är här, och jag tänker då inte ändra mig. För jag har backat nog här med att tänka på allt jag skriver. Varit rädd för att trampa någon på tårna.

Jag är stolt över att jag fått beröm, att jag varit en talang, för då vet jag att jag kan! Jag kommer fortsätta skriva det 100 ggr om om jag nu är sugen på det och behöver påminnas. Allt för att stärka mig själv och påminna mig själv om att jag en gång var bra! För det var jag och det finns där! Och det kan väl inte vara annat än SKITKUL för alla att någon tror på sig själv och kan inspirera andra till att göra det! Man kan dra det hur långt som helst. Det är tankesättet som måste bankas in i de flesta här! TRO NI PÅ ER SJÄLVA SÅ GÅR DET! Och det gör jag- jag tror på mig själv. Jag tror att jag en dag kommer rida 140 på min drömhäst! Och det finns en till anledning till att jag nämner det! För att knäppa alla haters på näsan som hatar mig och tycker att jag är världssämst på att rida. Lite ”In ya face”! Hur kan jag vara sämst när jag får beröm av Pether Markne? Det är såklart viktigt för mig att få revansch på alla jävla år av hackande, mobbande och kränkande kommentarer som jag får typ VARJE dag här!

Om jag inte hade hoppet och tron på mig själv- vem skulle då ha det? Ni? Nej… då skulle snarare vissa här applådera och njuta! Och det tänker jag inte tillåta! Såhär ser sporten ut och den ger en ganska klar och tydlig bild om man kollar i mitt kommentarsfält om mitt inlägg längre ner. EXAKT så är det inom just ridsporten! Och jag tar inte åt mig personligen för det hade varit exakt samma sak om denna blogg drevs av Elin, Sara eller Lena Andersson! Men såhär är det, det baktalas och snackas skit och jag tänker sätta ner foten och skrika NEEEEEJ, det här är inte okej! För det händer här, på ridskolorna, på tävlingarna- överallt! Och 100 ggr mer än i andra sporter och det är fel!

Jag kan helt ärligt jämföra att driva denna blogg som att bli mobbad varje dag! För det är precis vad jag blir av många av er här! Mobbning är när man ständigt blir hackad på, man blir nedtryckt och påhoppad. Och skulle ni säga åt den mobbade på skolan att hen lika gärna kan lägga sig ned platt så det blir lättare att slå för mobbarna? Vilka är det som blir mobbade? Det är de som anses vara annorlunda och konstiga. Och inom ridsporten så är jag både annorlunda och konstig, så det ger folk rätten till att mobba mig? Nej- note till mig själv och till alla andra som blir mobbade: Stå på oss! Ingen ska trycka ner oss och ingen förtjänar så mycket skit! Stå på er, tro på er själva och HÅLL UT. Vår tid kommer!

Jag får inte ens nämna jobbet jag gjort med Corvara för att folk ska gå bananas och trycka ned mig! Jag har backat för det så länge men tänker inte vara tyst längre! Fy FAAAAAN vilket jävla jobb jag har gjort med Corvara! Jag är så stolt över att jag aldrig gav upp, att jag kämpade på med henne trots att ALLA sa att det aldrig kommer att gå!

1

corvara17

Och ”lilla” Dario. Som jag tog ifrån ridskolan där han stod och högg mot alla och var så sjukt olycklig! Titta vilket liv han fick! Jag är så glad över att jag tog mig ann honom som ingen annan ville göra!

dario23

…eller lilla Doris som sprang lös på vägen när jag såg henne! Men världens längsta hovar och en grimma som växt fast i hennes ansikte! Helt otroligt att jag hade stake nog att säga NEJ, detta är inte rätt och tog hem henne utan och la ner min själ i att hon skulle få ett värdigt liv!

doris5

..och Fleur! Som bara blivit missförstådd och slagen till att hoppa höga hinder! Tänk att jag skramlade ihop 100 000 spänn och köpte en häst som annars skulle avlivas. Jag köpte henne och lägger över 10 000 spänn i månaden på henne trots att ingen fått ordning på henne! Hade jag inte funnits så hade Fleur kanske varit död idag. Istället är hon idag en frisk, fin lycklig häst som är nyfiken och älskar livet! 

fleur3

Så kom för fan inte här och säg att jag är dålig, sämst eller att jag är oödmjuk! Jag har all rätt till att vara stolt över det JAG gjort för hästarna och allt jobb och alla pengar som jag lagt ner för att jag är en sann djurvän! Jag kan inte rädda alla hästar, men jag har gjort mer än vad många har möjlighet att göra! Och mer kommer det att bli! Så ni som mobbar mig varje dag- ni kan då inte kalla er för djurvänner för det jag gör- det jag står för- är saker som enbart är något BRA och positivt för våra fina hästar. 

Om ni nu kallar mig dålig för att jag lyfter dåliga saker inom sporten eller att jag gör mig själv till ett offer! Ja, då får jag väl vara ett offer då! Jag står som offer till den dagliga mobbningen som pågår VARJE jävla dag i min blogg! Då är jag väl ett offer då, för det är sanningen! Och även om ni inte märker av det så gör jag det, för det är JAG som är utsatt varje dag genom kränkningar. Sätt er in i min situation, jag försöker blunda och har drivit denna blogg i 4 år, men jag tänker inte sitta här och bara ta allting nu. Så försök tänka er in i min situation innan ni skriver ”oh så kommer ett sånt här inlägg”. Tänk om det hade varit ni som blivit mobbade varenda dag- av flera olika sorters människor! Det är inte lätt, det är svårt! Och varför ska jag sitta och vara tyst och bara ta allt det här? Blir det bättre av det? Nej, uppenbarligen inte!

Och ni skulle väl inte säga till en mobbad kille i skolan ”Ja men fokusera på det som är bra i skolan då!”, för hur fan ska han kunna fokusera när det hemska väger över? Och så har det varit HÄR på bloggen senaste åren. ÅREN! Det är lång tids kränkande av mig som människa. Då är det svårt att se det positiva- och jag tänker inte BLUNDA för detta!

.

Jag är inte ledsen för min egen skull- utan jag är ARG. För det är inte bara mig detta gäller- utan ett genomsyrat klimat som pågår dagligen i vanliga stall, på ridskolan och överallt inom denna sport! Och nu sätter jag stopp för det!

IMG_62f08

Jag har otroligt mycket mer att lära inom akademin. Jag vill lära mig mer om hur man förstår sin häst. Jag vill lära mig mer, utvecklas, träna mm. Men det jag redan har lärt mig- det vill jag dela med mig av och det är det jag gör här! Men hur jag än gör blir det fel! Vad jag än skriver så får jag påhopp! Och bara för att jag inte skriver i varenda inlägg: Jag är inte fullärd, jag är inte bäst, jag kan inte allt, så betyder det inte att ni har rätt till att trycka ned mig och påpeka detta!

IMG_6201

.

Ett första steg är detta inlägg. Ett andra steg är att jag blockar er ALLA som hackar, kränker och trycker ned mig- det betyder att ni aldrig mer kan läsa min blogg. Det tredje steget är att jag anmäler er för trakasserier och mot stalker-lagen. Jag brukar söka bland mina ip-adresser och 99 fall av 100 så är det ständigt återkommande påhopp. Jag har många gånger fått reda på vilka det är bakom datorskärmarna som mobbar, och tro mig- det är inte kul att ha en anmälning på sig för att ha kränkt någon på nätet.

Ni alla kanske missade härvan med tjejen som skrev en kommentar om att jag borde ta mitt liv. Jag anmälde henne (såklart) och det visade sig att hon jobbade på sos alarm och dessutom skrivit kommentaren från sin arbetsplats. Vad resulterade det i? Ja, hon fick sparken från sin jobb! Det blev dessutom en stor media-grej om detta! Jag tror fortfarande inte alla kan förstå att man INTE är anonym på nätet! Och om ni förstår det så är ni inte så värst smarta för ingen vill väl ha detta på sitt register? Jag ger er en varning nu för jag har fått nog av detta, snälla ta den för er egen skull och tänk om! Med all respekt /Tyra

87 svar till “Jag är bäst!

 1. KarinLindblad.se skriver:

  <3

 2. klara skriver:

  Du är grym Tyra! Hats off for you! ?

 3. Johanna skriver:

  Riktig power, du är grym! 🙂
  Kram!

 4. Hannah skriver:

  Vart kan man läsa om den media grejen som blev?

 5. Caroline skriver:

  Wow alltså. Hatten av Tyra, du behövs i ridsporten!!! Fortsätt som du gör och låt ingen ge dig skit för det!

 6. Agnes skriver:

  Om alla vore lika ödmjuka och starka som dig hade vi haft ett helt annat klimat i hästsporten det är jag säker på! <3

 7. Emma niklasson skriver:

  Läst din blogg i flera år, och du är en av de få bloggar jag klickar in på varje dag. Dock typ första eller andra gången jag kommenterar?! Tänk på att det finns såååå många mer som mig – diggar dig och det du gör men aldrig kommenterar! Ska börja göra det mer för får uppriktigt ont i hjärtat av att se hur folk skriver till dig 🙁 många gånger jag suttit och läst din blogg och skrattat så tårarna rinner, haha! Tycker du är grymt rolig, godhjärtat och har ”ett go” som jag verkligen inspereras av! Fortsätt med det du gör, du är så himla bra ? Kram

 8. Micke skriver:

  Att ifrågasätta är inte att kränka eller näthata, även om det säkert är skitjobbigt att behöva svara läsares frågor om och om igen.
  Håll med om att vi är rätt bra som nu när vi påminner dig om saker du glömt pg av minne tex…

  FRÅGORNA FRÅN FRÅGESTUNDERNA?

  1. Anna skriver:

   Men att ifrågasätta är ju inte det hon syftar på, hon syftar på att hata och kränka.

   1. Dressyrryttare skriver:

    Det är ingen som hatar och kränker… visst något nät-troll kanske dyker in ibland.

    Men vi andra tröttnar på hennes lögner och självgoda attityd där hon framhäver sig själv på ett väldigt osmakligt sätt.

    1. Lilly skriver:

     Alla som går in på den här bloggen gör ett aktivt val. Det är väldigt trist att du har gått in på den här bloggen så många gånger (frivilligt) att du har tröttnat. Men mitt tips till dig och alla andra som stör sig på Tyra. Välj att inte gå in på bloggen, så kanske du blir en liite gladare människa!

    2. Anna skriver:

     Det är nog de som läst bloggen länge som nu tröttnat på, och genomskådat, sättet att ofta vända o vrida på sanningen och manipulera läsare i syfte att framhäva sig själv i bättre dager.

     Näthat är inte acceptabelt. Men att ifrågasätta är inte näthat! Allt ifrån grundläggande åsikter och ståndpunkter till livsviktiga beslut ändras ständigt i bloggarna, och att det ifrågasätts är inte konstigt. Ibland möts dessa frågor med aggresion från Tyra, förmodligen för att det blir jobbigt att svara. Många frågor besvaras med ”politikersvar”, slingrande svar som egentligen inte alls ger ett svar. Därför återkommer frågorna.

     Vill man inte ha läsare som undrar saker, ja då är det bara att stänga ner kommentarerna eller inte publicera ”sin dagbok” o hästbloggen för alla att se. Vill man bara ha inställsamma kommentarer så får man skriva ALLA kommentarer själv. Ifrågasättande o konstruktiv kritik kommer alltid finnas så länge det finns tänkande människor. Så är det ju bara.

     Detta TROR JAG är vad läsarna stör sig på. Beror inte på avundsjuka, bitterhet och allt annat som är poppis att skylla på.

     1. Emma skriver:

      + i!

     2. Sara skriver:

      Men vadå vrida på sanningen och manipulera? Driver ni eller är ni såna bittra idioter? Varför skulle Tyra vrida på sanningen när hon skriver om saker som ingen jävel vågar skriva om? Ge er och stick härifrån om ni inte är nöjda!

     3. Anna H skriver:

      Men om ni då tycker att hon gör det, fastän vi andra inte håller med, vad gör ni kvar här?

    3. annelie skriver:

     Om ”dressyrryttare” är så trött på Tyras” lögner” och ”attityd” tycker jag verkligen att det är mer än korkat att läsa bloggen. Men icke. Gång efter gång sitter hen här och läser och njuter av att få slänga i väg en elak kommentar för att själv växa som människa och ryttare.

 9. Anso skriver:

  Kanske för att du är känd för att ljuga.

  1. Dressyrryttare skriver:

   EXAKT!

   Lögnen om att hon inte gav upp corvara…

   Tyra gav upp o betäckte!!!

   Alla läsare tipsa om cornelia o tjatade. ..
   Å nu tar tyra åt sig äran för det.

   Sånt får mig illamående.

   1. Sara skriver:

    Jävla idiot sluta upp med dina dumheter ser du inte vad hon skriver? Ush för dig som håller på, vidriga snorunge!

   2. Mikaela skriver:

    Men ge fan i att läs då! Gå inte in på hennes blogg om du tycker hon ljuger så mycket. Men antagligen är du alldeles för nyfiken på vad som händer i hennes liv.

   3. Epona skriver:

    Eh va? Ger man upp en häst för man betäcker den? Ger man upp en häst för att man sätter en skicklig ryttare på ryggen? Jäkla bra att hon ger Corvara alla möjligheter hon kan få. Det är inte gratis att hålla en häst som man själv inte kan rida på.

   4. Helene skriver:

    Ger man upp för att man tar hjälp utifrån?! Av med hatten snarare tycker jag för Tyra att hon ser till sina hästars välmående framför allt. Vem bryr sig om om hon skriver si eller så. Vafan sluta ta åt er och andas. Sköt ert. Orka provoceras av allt hon skriver!

    Det är väl bara bra att det finns en
    Människa med pengar OCH hjärta som kan göra allt Tyra gör!?

   5. Winy skriver:

    Fast du skriver jag skit på cornelias blogg också ”dressyrryttare”. Blir så less….

 10. Frida skriver:

  Tyra! Du, helt ensam lyfter hästsporten till det bättre. Din blogg är inspirerande och TAC för du visar både BRA OCH DÅLIGA saker som händer på träningar mm. Jag själv har hållt på med hästar i 17 år till och från, och alltid så ska alla vara så jävla duktiga, ha finaste sakerna och ge pikar om det går dåligt för en själv på träningar, endast för att må bättre själva genom att trycka ner andra. Fortsätt kämpa för du är en sån inspiration!!

 11. Anna skriver:

  Du är så duktig Tyra, är glad att det finns sådana som du inom ridsporten.

 12. Sara skriver:

  Kan inte alla, inklusive mig själv, sluta kommentera Tyras blogg?! Börjar bli trött på såna här försvarsinlägg, de tynger tyvärr ner en annars positiv och rolig blogg! 🙂 ge henne inte något att skriva om… Fast iof, då blir det väl inga inlägg alls?!

 13. Johanna skriver:

  Full förståelse för dig Tyra, heja dig!

 14. Sara skriver:

  Jag förstår ingenting. Du bjuder på dig själv i både med o motgångar. Skriver du negativt om dig själv får du skit för det. Skriver du positivt om dig själv får du skit för det.
  Jag tycker iallafall att du verkar vara en fantastiskt människa.
  Kram från mig som ”bara” har en ponny,fast jag är vuxen. Men är jättelycklig över min ponny. Men får ofta höra jaha har du en ponny? Vill du inte ha en riktigt häst..

 15. Louise skriver:

  Hejja Tyra , du är fantastisk , jag älskar det du gjort för djuren ! Dom är sååå fina !! Stay strong ! <3

 16. Fia skriver:

  Dressyrryttaren. Alltså Hallå. Hänger du med i svängarna. Tyra är sjuk. Hon skriver gång på gång på gång att hon tappat minnet. Glömmer vad hon skriver m.m. folk verkar inte fatta. Hon skrev att hon ville betäcka, vilket kunde vara bra för korven så hon kunde vila och växa i sig själv. Mogna. Det tog sig inte. Å då gjorde hon det hon kunde för att korven skulle må så bra som möjligt. Sånna som dig borde blockeras. Och jag hoppas du blir det för det är sånna som DU som förstör denna blogg. Jag har hängt med från början. I alla svängar och aldrig ifrågasatt något FÖR …. det är inte mina hästar eller mitt liv. Tyra väljer att dela med sig av detta. Och jag med många fler tycker det är så skoj. Håller jag inte med om det hon skriver. Så gör jag inte likadant med min egna häst. Inte behöver jag sitta och spy galla här, för jag inte tycker samma eller anser samma om samma saker. Jag lär barnen i förskolan upp tom 3 klass. Att har man inget snällt att säga, så kan man vara tyst! Att vi alla sitter i samma båt och måste jobba åt samma håll. Lyfta varandra och uppmuntra varandra. Ta sitt eget ansvar. Vad får du ut av att sitta här och skriva fula saker? Mår du bättre då? Tänkt innan du skriver. Du är inte anonym.

  1. Anna H skriver:

   + 1 Fia! WORD!!!

 17. The Girl skriver:

  Har läst denna blogg länge och inte alltid förstått allt Tyra menar.
  Idag var jag på min första hästtävling och kollade. Jag håller på med hästar , men inte tävlar.
  Såg alla dessa ”ponnymorsor” och alla olika kategorier med barn och Ponnysar.
  Satt på läktaren och go glad var jag över att se alla barn som skutta runt på sina ponnys. Tills de en efter en var klara och jag såg alla hatblickar folk gav varandra på läktarna.

  Inte en enda positiv mening eller positiv feedback till varandra.
  Den ena dyra prylen efter den andra på dessa små ponnysar och barn.

  Sammanhållning,. glädje och positiv feedback är fasiken inget som verkar finnas i hästvärlden.

  Inte underligt det finns så mycket hat på Tyras blogg! När hästvärlden utanför ser likadan ut!

 18. Ellen skriver:

  Har Fleur blivit missförstådd och SLAGEN för att hon ska hoppa höga hinder???? Menar du verkligen slagen??? Av Jens Fredricsson då eller??? Ganska grov anklagelse i så fall!

  1. Anna skriver:

   Men lägg aaaaaaaaaaavvvvvvvvvvvvvvvvv… Alltså herregud, hur kan du vara så bajsnödig? Helt sjukt.

  2. Linda skriver:

   Ja det värkar ju inte bättre än så tyvärr.
   Eller någon av de andra toppryttarna som hade henne kanske?

   Tyra vet nog mer än oss andra eftersom hon räddade Fleur från som slog och tvingade henne. Tror inte Tyra skulle ljuga om något sådant eftersom det skulle kunna leda till tråkigheter om hon skrev osanning om en sådan allvarlig anklagelse.

   Tyra bör anmäla det hon vet så att ryttaren i fråga får sitt straff. Att slå och tvinga en häst så att den blir som Fleur är inget man ska komma undan med.

 19. Mira skriver:

  En sann djurvän? vilket skämt! det finns inga sanna djurvänner som äter kött. Hur går det ihop liksom? Skriv i så fall att du är en sann djurvän mot hästar, katter och hundar. Tror djuren på din tallrik inte riktigt tycker att du är deras bästis.

  1. Sandra skriver:

   Vad fan.

 20. sonny andersson skriver:

  Tyra du är bäst. Varenda gång folk har hatat mot dig. Så har jag aldrig klandrat dig. Alla gör ju fel liksom. Sen om dem tycker du gör fel och att du suger. De är deras problem. Du äger !

 21. kritikern skriver:

  älskar bloggen, fast när jag läser den tror jag alltid att det är ett barn som skriver den, så naiv är den.
  jag skulle ta bort alla kommentarer så kan du ju tro att alla älskar henne. Är man offentlig på nätet så måste man kunna ta en och annan negativ kommentar, alla tycker ju inte samma alla tycker olika. Det någon tycker är negativt tycker en annan är positivt så kommer det alltid att vara. Och att bemöta hatinlägg är det värsta man kan göra, det är som att hälla bensin på eld.

  1. Ellinor skriver:

   Fast det där är ju bara så ”svenskt” och ”jantelagen”? Självklart ska man säga ifrån om någon kränker antingen en själv eller någon annan. Det spelar ingen roll om man är en offentlig person eller inte, ingen ska behöva ta negativ kritik (konstruktiv kritik är dock något annat). Man ska bemöta varenda hatare, mobbare, kränkare osv, för sådant beteende är aldrig någonsin okej.

 22. Ulrika skriver:

  Tänkte precis på samma saker idag när jag läste en Flashback-tråd om ”tafs-vakten”, den 24-åriga tjejen som tyckte att det räcker nu, och har dragit igång ett gäng andra tjejer och de går på badhus tillsammans och håller uppsikt. Om de ser något tafsande så blåser de i visselpipa.
  Jättemånga var väldigt nedlåtande, jag tyckte det var helt obegripligt. Det är ju ett kanon-initiativ, att någon orkar GÖRA något istället för att störa sig hemma bara? Själv har jag stört mig passivt hemma på att läsa om tafsandet, och då är jag säkert mer OK i mångas ögon, för jag sticker inte ut?
  Måste vara en kultur i landet, eller? Landet lagom, mellanmjölkens land… bitterhet?
  Jag fattar inte hur man ens orkar störa sig på den nivån. Jag läste en annan stor hästblogg där jag efter ett tag tyckte tjejen bakom var osympatisk, hon skrev ofta nedlåtande om olika grupper och man såg tydligt i kommentarer att många tog illa vid sig (jag tillhörde ingen av grupperna). Jag fick liksom ”avsmak”, vill tycka om personen vars blogg jag läser – så jag bytte och läser Tyras istället. Tyckte det tog för mycket energi att störa mig, och hade tappat behållningen i läsningen.
  All kritik som läggs fram i kommentarerna är obegriplig för mig. ”Du glömde frågestunden!!!”, ”du ändrar dig hela tiden!!!” etc etc… Hon skadar ju ingen?! Och har dessutom men från en sjukdom som nog inte är helt bra än? Jag tycker man ska söka hjälp om man stör sig på den nivån, när det handlar om en person som bara gör gott hela tiden, räddar djur etc.

 23. Pernilla skriver:

  Heja Tyra! Första gången jag kommenterar på din blogg, men nu känner jag att det är dags! Tänk om fler tänkte som du, du är så inspirerande och får mig att tro mer på mig själv! Keep up the good work! ???

  1. Tyra skriver:

   Pernilla- Tusen tack kärlek till dig och alla andra <3

 24. nathalie skriver:

  Wilda ”doris” kan du ju skriva sanningen om. Du vet lika väl som många andra tyra att det du skriver inte är sant. Och sen är det ännu roligare att ”storyn” ändras hela tiden.
  Det sitter en ägare där ute som du KRÄNKER varje jävla gång du skriver sådär om wilda. Så jävla äckligt beteende och speciellt när du skriver hela det där inlägget om hur hästvärlden är innan. Dubbelmoral.

  1. Dressyrryttare skriver:

   Intressant och tragiskt.

   1. Åsa skriver:

    Men Tyra äger väl ändå Doris? Så har iaf jag uppfattat det….För Jag menar, hon kan ju inte ha direkt ha stulit henne, visat upp henne i bloggen otaliga gånger och ändå kommit undan med stöld =)
    Så Tyra lär ju äga henne och har isof då köpt henne…Vilket i sin tur måste innebära att dåvarande ägarna frivilligt sålde henne (för annars är det svårt att köpa ngt alls om inte alla är överrens)
    Så varför dom ska bli kränkta över ngt som Tyra skriver förstår jag inte? För dom äger hon ju inte längre….Sen så såg Doris faktiskt inte så välvårdad ut,när man fick se henne på bild för första gången, vilket hon gör idag (= en lycklig liten shettis)

    1. nathalie skriver:

     Hon äger inte wilda ! Bara för att en SHETTIS har vinterpäls som.den fäller är den inte vanvårdad

     1. Linda skriver:

      Om du vet sanningen kan du berätta den då?

   2. Lisa skriver:

    Det ända som är tragiskt är hur du och ”Nathalie” kan sitta och trycka ner en människa som har visat på stort mod till att ta hand om en häst som inte mådde bra. Om nu Tyra gjorde fel i att ta hand om Doris, ge henne kärlek, omvårdnad och allt Doris behöver så undrar jag hur ni hade gjort? Om ni hade sett Doris vid en vägkant med alldeles för långa hovar och en grimma som suttit på alldeles för länge, vad skulle ni gjort? Åkt förbi och tänkt; Nej men om jag räddar hästen så kränker jag ägaren, så det är lika bra att jag bara åker förbi.
    Jag förstår INTE hur man kan sitta och säga att en människa inte gör rätt för sig, när man ser hur bra hästarna mår hos personen.

    1. nathalie skriver:

     Underbart hur mindfuckade ni blir alltså !

  2. Elisabet skriver:

   Nu hänger jag inte med. Heter inte hästen Doris utan Wilda och äger inte Tyra den?

 25. Mikaela skriver:

  jag håller med dig, HÄSTFOLK ÄR FÖRJÄVLIGA, sån mobbning och utfrysning som sker inom ridsporten är hemsk.
  i denna värld kan man inte vara lycklig trots att vi alla älskar samma magiska djur, allt vi tänker, gör, handlar är fel i andras ögon då man alltid är proffs själv. det är så hemskt att se ärligt talat… stå på er ni som kämpar för rättvisa,gemenskap, och HÄSTEN

 26. Anonym skriver:

  Du är grym?
  Älskar dej så j*vla mycket❤️❤️

 27. Emma skriver:

  Det här är inte något som jag inte skulle kunna säga till någon ansikte mot ansikte, så det här har inget att göra med inbillad anonymitet på nätet. Det här är inte heller något jag skulle bemöda mig med att säga till någon jag vill illa, utan att jag kommenterar är av välvilja. Inte för att jag tror att just min åsikt kommer att ändra något, men jag är av åsikten att man helt enkelt inte sväljer något med hull hår och ser man att någon upprepar ett mönster som är destruktivt så är den vänliga saken att påpeka det man ser! För att det är svårt att se vissa saker själv när man är mitt uppe i dem, och det kan även vara svårt för de närmaste att se eftersom att det är vardag, så en utomståendes reflektion kan mycket väl hjälpa till.

  Till att börja med så brukar man ju säga att om ett problem upprepas, så får man se till den gemensamma nämnaren som man faktiskt har makten att ändra – dvs. sig själv. Och nu menar jag ABSOLUT INTE att du ska ta kommentarer i stil med att det är tråkigt att du är sjuk, eller att du inte är en sann djurvän för att du inte äter kött eller som exemplet från personen från SOS alarm. Men du kanske ska försöka skilja på de kommentarerna och konstruktiv kritik, som du får mängder av! Till att börja med skulle du nog själv må bättre och jag tror absolut att dina läsare hade varit mer positivt inställda om du kunde skilja på rent elaka kommentarer från de som är konstruktiv kritik.

  Sedan verkar du ha missuppfattat vad ödmjukhet är, det är inte synonymt med att låta bli att säga vad man tycker. För enkelhetens skull kopierar jag beskrivningen av ordet från wikipedia: ”Ödmjukhet är en personlig egenskap. En ödmjuk person har en balanserad självuppfattning och är medveten om sina begränsningar.”. Det skulle vara milsvid skillnad på mottagandet av ett inlägg där du är medveten om dina begränsningar samtidigt som du tar upp dina fördelar! Sedan så låter du inte så snäll när du säger att du ska köra över folk som står i din väg. Det här rör inte bara hästvärlden, folk som tycka sakna ödmjukhet framstår inte alls som lika sympatiska.

  Du måste väl kunna se att det är viss skillnad på mottagandet av ett inlägg som de du skrivit nu, där du hissar upp dig själv onödigt högt och pratar skit om andra, och lite mer nyanserade inlägg som tex. Linn Olsson skriver, det blir inte alls lika hätskt i kommentarfältet (även om det förekommer skit där med, men inte i stil med detta). Av det man kan se iaf, jag antar att både du och andra bloggare får ta emot mkt värre saker än det som vi andra får se, men att döma av det som vi läsare kan se så är det en stor skillnad.

 28. linda skriver:

  Jag måste ha haft en himla tur eller så är jag blind… men jag har ett 15 000kr fullblod som ibland vill hoppa å ibland inte… vi är inga stjärnor – har aldrig varit… Men jag har ALDRIG haft folk som tittat snett på tävlingar eller mobbat för det… De med dyra, fina hästar vet vad de sitter på, å vi med ”lite sämre” kompisar – vi vet vad vi sitter på…
  Stod på en större anläggning – ALLTID när man kom hem med transporten så frågades det hur det hade gått å ett grattis om det var en snöre med hem…

  EN gång i ett stall blev jag besviken för de fråga inte ens hur det hade gått fast man kom hem med vita ridbyxor och uppenbarligen hade varit på tävling… men, problemet låg inte hos mig då… den personen var som hen var… bara å skita i…

  Känns tråkigt att du fått den uppfattningen/upplevelsen om hästvärlden!!

 29. Mia skriver:

  Fortsätt med det du gör och låt ingen trycka ner dig! Jag är 34 år och har ridit sen jag var 8. Hade i tonåren travhästar med familjen och har ridit på ridskola största delen av livet. I tonåren upptäckte jag den ”fula” sidan av ridsporten, det vill säga skitsnacket och avundsjukan! Det fick mitt självförtroende att sjunka i botten och att rida på ridskola blev bara jobbigt. Att tävla gav jag helt upp och än idag har jag inget som helst intresse för det.
  Efter några års uppehåll blev hästabstinensen för stor och jag började rida på ridskola igen. Kände att det inte räckte och började läsa allt jag hittade om ridning. Det var då jag hittade din blogg. Kände igen mig mycket i det du skrev och har nu följt den i några år.
  Jag har blivit så inspirerad och peppad av alla dina projekt och tänkte till slut att varför skulle inte jag också kunna uppfylla mina drömmar? Min dröm har alltid varit en egen häst. En ridhäst som bara är min!
  Före jul blev jag äntligen ägare till en före detta hopphäst som är välutbildad, men har tävlat klart. Det sa klick direkt. Tack vare dig har mitt liv blivit så mycket bättre! TACK❤

 30. Sandra skriver:

  Jag tycker du åker på alldeles för hårda smällar i kommentarsfältet – även i fallen ”konstruktiv kritik”, som jag tycker ofta har en nedklankande ton dem också. Jävligt tråkigt, det är som att det är förbestämt att på Tyras blogg kan man hata bäst man vill. Jag håller inte alltid med dig tyra, men du är bara människa och lär dig i din egen takt. Ingen av dina hästar/djur har tagit skada av att vara hos dig, men ibland när jag läser här är det som om det är stallets undergång, lol, och det är ju helt BISARRT!

 31. Therese skriver:

  Tråkigt att du känner så, men om du uppriktigt undrar varför du inte uppfattas som ödmjuk så kan jag ta upp några exempel på varför jag ibland kan tycka att du inte låter ödmjuk.

  Tro på sig själv är bra, men som emma skrev ovan så kan man tro på sig själv, men ändå vara ödmjuk. Här är saker som jag inte upplever som ödmjuka:

  Väldigt ofta när du får kritik som jag kan tycka är befogad (kan handla om allt från att en del tyckte att du hängde ut personer på din blogg till att du skriver saker som inte hänger ihop eller stämmer) så kontras det med att det beror på att folk är avundsjuka för att du är snygg, framgångsrik, bra och folk känner sig hotade av dig. Då kan jag faktiskt ibland undra vad du har för verklighetsuppfattning. (Nog för att du ser bra ut och har varit framgångsrik, men det dras ofta upp vid totalt irrelevanta tillfällen istället för att du faktiskt bemöter eller tar till dig av någon kritik eller besvarar ett ifrågasättande)

  Sedan har jag ibland tyckt att du har viljat få det till att du kan rida corvara lika bra som t.ex. Cornelia eller Björn. (Detta är dock saker som du i efterhand har förklarat att så inte är fallet)

  Du har bland annat skrivit att du är väldigt duktig på unghästar, vilket jag inte riktigt tycker att du ”borde” utge dig för att vara och ge folk massa tips när du absolut inte har nån särskild unghästrutin. Absolut får du göra det om du vill, men det är inget som jag uppfattar som ödmjukt när du inte egentligen har något belägg för att du är duktig på unghästar.

  Sen exempelvis att skriva att du inte har några tvivel på att du och lalle skulle hoppat 150 känns inte heller ödmjukt med tanke på att du knappast kan vara bombsäker på det. Är ju ganska stor skillnad på att tävla 150 och att ha startat ett fåtal 135, då känns det ganska arrogant att skriva så. Man hade kanske kunnat formulera sig typ att du tror stenhårt på att ni hade kunnat hoppa 150 eller att du har en känsla av att ni hade tävlat 150 eller liknande. Likaså minns jag att du skrev att du och lalle hoppar 140 banor baklänges i sömnen med ögonbindel. Förstår att du inte menade bokstavligen, men du lär ju ha syftat på att ni gör det lätt som en plätt och det känns också lite arrogant att skriva när man aldrig har startat 140 och inte har jättemånga felfria 130.

  Jag hade kunnat fortsätts i en evighet, men min poäng lär väl ha gått fram. Hoppas att du inte tog illa upp av min kommentar, men detta är några uppriktiga tankar jag har haft när jag har läst en del saker du har skrivit.

  1. Jessica skriver:

   +1

  2. linda skriver:

   man är aldrig bättre än sin senaste prestation…. vanligt uttryck…

 32. Sanna skriver:

  DU ÄR BÄST! Du har ett hjärta av guld, gör allt för dina djur. Corvara hade inte kunnat bli riden & vidarutbildad i hoppningen nu om det inte vore för DITT jobb, det är DU som lagt grunden & gjort allt möjligt. Grym!

 33. gintaremullback skriver:

  Om man själv har haft en svår häst då förstår man vilket fantastiskt jobb du lägger ner och det är även dyrt att ha häst och jag själv har också en häst som är lite svår emellan åt men vad jag har kämpat och lyckats och misslyckats och därför förstår jag vilket jobb du har gjort med alla dina hästar, men om man rider en gång i veckan på snälla ridskolehästar då får man inte uppleva att utbilda en häst.
  Fortsätt som du gör du gör ett grymt jobb.

 34. Pixiepatrullen - åsiktsmaskin & mamma med NPF skriver:

  Bra!!!!
  Mobbing är aldrig okej –
  Oavsett om det ”bara” är på nätet.

  Kram på dig Tyra ♥️

 35. evelina skriver:

  vet att det är svårt att inte bry sig men dom vill att du ska ta åt dig och explodera. alla vet vilket jobb du har gjort med hästarna och det ska du ha guld för. bra att du står upp för dig själv <3

  http://nouw.com/ackmark/kramen-som-branner-bort-fett-23307369
  * Krämen som verkligen får bort fettet 😀

 36. sara skriver:

  Men ni som stör er och vill ge Tyra konstruktiv kritik som ni kallar det (vilket egentligen är nättroll med bakomliggande avundsjuka som mår bra av att få skriva några nedsättande ord innan ni klickar er vidare) varför väljer ni att göra er själv upprörda är inte det jobbigt? Livet är för kort för att dagligen klicka er in på någons sida och medvetet göra er själv upprörda och känna att här ska det läxas upp. Ja jag förstår att det ligger någonting bakom dålig uppväxt dåligt självförtroende eller liknande men snälla tänk på livet som en bra bok, den vill du ju fylla med ett bra innehåll?
  Jag kan bara gissa vad det är för typ av människor som skriver det här, kan det vara dem man träffar som jämt och ständigt behöver säga vad dem tycker om det man gör även om det inte är särskilt trevligt och samtidigt ständigt pratar bakom ryggen på allt och alla? Ja vi kan bara gissa oss fram men den personligheten står oftast ensam när alla vännerna gått hem. Jag går in och läser Tyras blogg för att se fina bilder på i mina ögon fina och dyra hästar (har själv ett kallblod som jag aldrig vill byta bort men hon står i träning hos en tränare nu då jag pluggar och har alldeles för mycket känner mig fortfarande som en bra människa för det) och framförallt har jag följt tyra så länge så det känns som hon är en långdistans släkting;) Du gör helt rätt Tyra ingen ska få trycka ned andra utan att man säger ifrån varken på nätet eller i vardagliga livet!! Nu ska jag åka och köpa ny grimma dem får man aldrig nog av;)

  1. Ulrika skriver:

   Jag tror en anledning till att man klickar sig in på bloggen trots att man stör sig är att tv-såpor så som Rederiet, Skilda Världar och Tre Kronor inte finns längre och att realityserier blivit uttjatade… Tillbaks med slask-TV och rädda bloggarna!

   Bränslet till både nättroll och de som klickar sig in på bloggen och stör sig är försvarsinläggen.. Med inlägg som detta frodas de som hästar på grönbete.

   1. Kim skriver:

    Men eller hur! Det är ju kommentarerna i den här bloggen som är det göttaste. Själva inläggen kunde jag vara utan 😛

   2. Sara skriver:

    Äh hur tänkte du där, i mina ögon är det långt mellan intrigerna på skilda världar och att faktiskt skriva till en annan människa att ”du är inte alls bra” ” du borde sluta med hästar” osv. Ser inte den logiken men visst för dig kanske det är så men inte för mig!

    1. Ulrika skriver:

     Kommentaren hade en ironisk touch 😉 😉

 37. Rebecca skriver:

  Jag blir så less på att läsa såna här inlägg om och om igen. Din blogg var toppen i början Tyra, verkligen! Nu är det sån otroligt tråkig attityd både bland kommentarer och dina egna inlägg. Du har minst lika tråkig attityd som de läsare du skriver om. Läs Linn Olssons inlägg, hon bemöter saker på ett helt annat sätt.

  Och sedan har jag inte alls upplevt den där tråkiga stämningen inom ridsporten som finns i varje stall och på varje ridskola, enligt dig. Tvärt om har jag mött så mycket stöttande, peppande, omtänksamma människor som samlas kring sitt intresse och hejar på varandra på tävling, eller tar mysiga långturer tillsammans i skogen och delar den underbara känslan tillsammans. Om du inte har upplevt detta så har du nog sökt dig till fel stall.

 38. Lisa skriver:

  Tyra du ska VERKLIGEN vara stolt över allt jobb som du har lagt ner på dina hästar, alla dagar i veckan! Du är en riktig djurvän som ser till djurens bästa framför ditt eget bästa. Hatten av, bra gjort! ??

 39. Malin skriver:

  Tyra. Dihar adrig funderat över att du får dessa reaktioner för att DU beter dig på ett visst sätt? Du kallar ridsporten förjävlig, vidrig, hemsk och skriver om sååå mycket skit och djurplågeri som pågår bakom kulisserna, som DU vet om och som du skulle kunna skriva om. Du skriver passa er bitches, jag ska köra över er, du skriver om hur dumma i huvudet människor är. Du har gjort bort dig hos varenda hästföretag. Du ljuger, du manipulerar, du hänger ut människor i din blogg så att de lätt hade kunnat anmäla dig för förtal. Varför stoppar ingen i din familj dig? Du framstår helt ärligt som en galen människa.
  Har du aldrig reflekterat över vad du gör? Hur jävla utför det har gått sen du började med hästarna igen? Hur sjukt kul det var att följa dig och Dario i början, du var så gullig och rolig och älskade din vita häst. Du utvecklades snabbt och fick superfina samarbetspartners. Sen slog det slint. Nu är du bara hemsk och ingen vill samarbeta med dig. Jag träffar MYCKET folk inom hästkonfektionsbranschen och ingen har något positivt att säga om dig längre.
  Du måste börja se att du blir behandlad nu så som du behandlar andra. Hur kan du med att säga att du räddar djur? Det gör du ju inte alls.
  Du är så jävla fel ute. Hoppas du blir frisk snart.

 40. Lisa skriver:

  Tyra, ibland får man mer sagt med mindre.

  Jag har jättesvårt för dessa långa texter. Jag orkar aldrig läsa allt, mina ögon går bara i kors..
  Jag förstår att du ibland ”brinner av” men hela den här texten skulle du kunna korta ner till 10 rader utan att egentligen förlora nått av innehållet.

  Det du skriver om är dessutom så viktigt! Men när du attackerar så här så är det en naturlig reaktion att folk sätter taggarna utåt och vill attackera tillbaka och då blir det bara en ond cirkel.. Och det du vill säga försvinner i all ilska.

  #teamTyra =)

 41. Jess skriver:

  Detta är nog den första gången jag kommenterar en blogg öht, men efter att ha gått å funderat på ditt inlägg några dagar så kan jag inte låta bli.

  Jag förstår inte att somliga har ett sådant behov av att trycka ner andra. Man får inte tro på sig själv, man får inte sticka ut och man får inte känna att man klarar allt, för då är det någon som ska ”ta ner en på jorden”. SJÄLVKLART ska man tro på sig själv. SJÄLVKLART ska man få känna att man är bäst. SJÄLVKLART ska man sticka ut och gå sin egen väg. Det gör väl ingen annan sämre? Det är som att folk hela tiden ska jämföra sig och mäta sig med andra, men det funkar ju inte så. Alla har vi olika förutsättningar för att lyckas och komma vidare här i livet, så den enda likvärdiga motståndaren vi har är den forna versionen av oss själva. Så varför lägger inte fler människor energi på att bli en bättre version av sig själv, istället för att trycka ner andra anonymt på internet?

  Jag personligen inspireras av människor som faktiskt tror på sig själv. Som trots tvivel från folk runt omkring, bara kör sitt race och strävar efter att bli bättre och att lyckas med det denne håller på med. Det får MIG att tro på MIG själv, för kan andra; då kan jag. Därför blir jag så förvånad varje gång jag kommer in på olika bloggar och läser hur elaka folk är mot varandra. Hur det hatas och mobbas. Att folk fortfarande känner att de mår bättre av att trycka ner andra. Jag trodde vi hade kommit längre än så, men tydligen inte. Jag förstår dock att allt hat och alla elaka kommentarer i grund och botten grundar i avundsjuka och dåligt självförtroende, för ingen människa som mår bra har ett behov av att trycka ner andra. Delar man inte andras åsikter är man tyst, liksom.

  Avslutningsvis, ett jättebra citat ”No one has ever made himself great by showing how small someone else is”. Det borde folk bära med sig. Med kärlek och pepp åt folket, det skulle vi alla må bra av.

  Kram på dig

 42. Anneli skriver:

  Jag har bara en sak att säga, ni som säger att ni är less på Tyras sätt att vara/skriva, ni måste vara självplågare som fortsätter läsa bloggen och dessutom ägna eran energi på att göra tråkiga inlägg… det vore väl trevligare för alla (inkl. er själva) om ni slutade läsa och skriva här och på andra bloggar som ni inte gillar heller för den delen.

 43. Julia skriver:

  Amen!!
  Du är grym Tyra!! <3

 44. Ida skriver:

  Ååååååh, jag kan inte hålla mig längre!!!

  jag har en liten fundering, som jag haft ett tag och önskar någon hade lust att förklara en sak.

  Vi hittar på en människa.. Angelika heter hon. Hon går in på Lindex varje dag fast hon tycker att Lindex har SKIT fula kläder och personalen är SKIT, alltså vi pratar spykänsla när hon går in där. men ändå går hon dit Varje dag för att konstatera detta, och ännu värr ställer sig och skriker vad hon tycker i butiken. skulle ni, rent spontan, känna Att denna människa var normalt funtad?

  Ni fattar vart jag vill komma…

  1. Therese skriver:

   Haha ganska kul jämförelse faktiskt. Dock skulle jag kunna förklara lite vad jag tror att det beror på att folk går in och ”klagar”.

   T.ex. Affären H&M där jag bor är helt värdelöst strukturerad, man hittar ingenting. Där skulle jag vilja gå in och klaga för jag vet att de KAN vara bra, de har ju potential. Om de dessutom ber folk att berätta hur de kan göra sin affär bättre, då hade jag definitivt påpekat det. Det är lite samma här på Tyras blogg. Den har ju varit bra och Jag tror att Tyra är en väldigt trevlig och glad person egentligen. Ofta ber hon ju läsare om ”tips” på hur bloggen kan bli bättre eller frågar hur hon kan skriva för att låta mer ödmjuk, men när man svarar verkar det inte som att hon vill ha några tips ? Det handlar alltså inte om att man hatar Tyra eller vill jävlas så fort man ger konstruktiv kritik, inte från min sida i varje fall. Vissa vill säkert bara gnälla, men det tror jag inte är majoriteten 🙂

 45. Mia skriver:

  Kunden har alltid rätt är det första man får lära sig om man jobbar i butik!! Skulle du kalla kunderna för bitterfittor så hade du nog mist jobbet direkt. En butik lever på och är beroende av kunderna, inga kunder inga pengar in och inget jobb. Jävligt enkel matematik. Detta gäller även Tyras bloggar, läsarna är hennes kunder och hennes kunder på Star Rider

 46. Ida skriver:

  Är helt med på din tanke Therese, men jag syftar på den majoritet du nämner i nedersta raden.

  Är heller inte sen att hålla med om att Tyra skulle kunna bli betydligt bättre på att ta till sig den konstruktiva kritiken hon får 🙂

 47. Anna skriver:

  Jag har bara läst denna blogg på senaste tiden men jag fattar ingenting. Här har vi en blogg som presenterar Tyras vardag och ibland lite önskemål från läsarna tex nån frågestund och så. Men det jag inte fattar är hur kan man vara så kritisk och arg på någon som bloggar att man måste skriva elaka saker? Varför måste Tyra ta åt sig av all er kritik för att vara ödmjuk? Ok om ni skriver nått som hon vill använda sig av men det måste hon ju inte. Om ni skulle blogga om det mesta i erat liv så skulle ni säkerligen oxå verka ”veliga” hur många har inte funderat på olika val som inte blir av fast man ena dagen är jätte sugen och nästa dag inser man efter lite funderande att det kanske är bättre att vänta eller låta bli för att tiden inte är rätt eller nått annat står i vägen. Vist är det ok att undra varför det inte hände men ingen har rätt att veta om ägaren till bloggen inte vill berätta. Skulle ni hoppa på någon ni knappt känner i stallet och kräva svar på frågor och säga till den att den är korkad för att den inte lyssnar på din kritik? Och dessutom att dömma någon för att ljuga utan att veta sanningen är lågt. Någonstanns gör man ett val att läsa och ett val om man är snäll eller inte. Jag skulle iaf bli jätte ledsen om jag på varje bild jag la upp fick massa klagomål på ditten och datten och jag jag tror att ni oxå skulle bli det. Och har ni aldrig gjort någonting jävligt bra eller fått beröm av någon ni respekterar (måste inte vara ridrelaterat) så att ni bara vill skrika ut ”faan va jag är glad och braaa” så hoppas jag att ni får uppleva det och att den ni berättar det för inte kallar er för oödmjuk och säga hur kan du stå här och påstå att du är bra? för jag kan garantera att den glada känslan inte håller i sig då vilket väl skulle vara jätte tråkigt? Glädje sprider glädje och framgång sprider framgång. Tyra fortsätt att lysa i det du gör det behövs mer ljus i dessa mörka tider. Kram

 48. P skriver:

  Hej Tyra och alla bloggare där ute! Blocka de haters som tar det som sin livsuppgift att så gott som dagligen gå in på era fina bloggar och sprida ondska! Det är upp till dej som bloggare att bedöma om en kommentar är acceptabel eller inte. Stoppa mobbningen innan den når ut till fler och smittar av sig! Kram till dej Tyra, du är en fantastisk förebild<3 <3 <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »