Allmänt

Nellie om Laissa

Ni har ju frågat om mina tidigare hästar, var de är och hur det går. Jag har ställt lite frågor till de som köpt mina hästar så att de kan dela med sig av sin story här. Här är en liten intervju med Nellie om Laissa. Jag vill bara tillägga lite här. Jag var den som pikade Nellie och hennes mamma en hel del i sms om att de måååste se och testa Laissa. Jag bara visste att de skulle älska henne och jag visste att Nellie och Laissa skulle passa som handen i handsken. Laissa har såna enorma kvalitéer när man får ordning på dom. Hon visades för namn som Malin Baryard innan men hon var väldigt grön för sin ålder. När hon kom till mig så kunde hon knappt svänga. Svängde man vid A så började hon svänga vid F om man säger så. Hon var även tunn som en liten sticka.

En sån häst såna kvalitéer måste vara hos någon som satsar och VILL- och SKA komma långt i ridsporten. Jag är otroligt glad att hon hamnat hos Berntsson, en finare familj, ett tryggare hem får man leta efter. Och en mer engagerade och målmedveten tjej som Nellie får man leta efter! Det kunde inte bli bättre, hon har utvecklats något enormt och alla är nog spända på vad dessa två gör i framtiden.

Nedanför kommer några frågor som Nellie besvarat om deras planer och tankar!

.

q5

Vad var ditt första intryck av hästen?
Svar: Laissa är en häst jag haft lite koll på genom Tyra innan. Gillade hästens utseende & mystiken runt henne. I verkligheten stämde den bilden jag fått av henne via sociala medier.

Vad gör ni idag?
Svar: Vi fortsätter träna ihop. Hon utbildas varje dag i en noggrann satt plan. Laissa är en häst med mycket unikt hopp i sig & det vill jag bevara. Dressyr tränas regelbundet & utbildas från början fastän hon är 7 år i år. Lägger till planerade vilor så hon kan smälta allt hon lär sig. Bara för hon är 7 år vill jag inte stressa, tvärtom. Ska hon hålla för min framtida satsning är det lika bra att skynda långsamt.

Vad har ni gjort tävlingsmässigt/träningsmässigt?
Svar: Vi gör vår första start i mars. 90 cm blir det då. Efter det nån start till & nån pay n jump. Fortsätter träna hemma för att sen åka med internationellt till Drammen!

Vad är dina framtidsplaner och planer för säsongen?
Svar: Fortsätter mina svar som innan. Hon ska skyndas långsamt. Nu tränar vi lite större banor hemma & hon fixar allt galant. Planen är att hon ska med mina större hästar & tävla som dom, fast lägre klasser.

.

0061
 .

Berätta nått kul om din häst:
Svar: Laissa hatar att rida ut. Det värsta hon vet. Hon ÄLSKAR dressyrarbete & man kan inte trötta ut henne. Aldrig suttit på en mer arbetsvillig häst!

Något övrigt du vill tillägga om dig själv, dina meriter eller hästen?
Svar: Mina meriter väger ingen tyngd. Vi ska göra våra meriter ihop. Vänta ni bara. Laissa är snart redo!

Sociala medier där man kan följa er?
Svar: www.nellieberntsson.se

10 svar till “Nellie om Laissa

 1. E skriver:

  Vart hamnade Bambo någonstans och hur går det för han?

 2. Alex skriver:

  Tyra! Såå kul med sånna här inlägg!
  Klart vi vill veta om alla dina fina höstar du haft,man blir ju lite fst vid dem..
  Mer! Om alla,tack
  Kram
  Alex

 3. Jennifer skriver:

  Nellie är så ödmjuk. En sån engagerad och duktig tjej kan det bara gå bra för.

 4. Jennifer skriver:

  Här skulle man för övrigt kunna ge ett exempel till Tyra som ibland inte förstår sina läsare när dom säger att hon inte uppfattas som ödmjuk! 🙂
  I frågan om Nellies meriter, så svarar Nellie istället att det har ingen betydelse, hon har inget behov av att hävda sig och hon har rätt, det spelar ju faktiskt ingen roll.
  Om jag som läsare känner Tyra rätt så hade nog Tyra svarat annorlunda på den frågan om platserna var omvända. Tyra hade dragit upp den där tävlingen i Danmark som hon säger hon placerade sig i, att hon ridit i Scandinavium (men inte förklarat att det var i ”Bloggkampen”), att hon utbildat flera hästar osv.
  Det är ju jätteroligt för Tyra att hon har fått göra alla de sakerna, men det har inte så stor betydelse, egentligen 🙂
  Så tror iaf jag att folk kan få fel uppfattning!

  1. Amanda skriver:

   Håller med!

  2. Deborah skriver:

   Exakt :3

  3. Linnea skriver:

   Kul att ni vetat vad Tyra hade svarat! Tror Tyra inte direkt behöver skryta om allt hon gjort för hon har redan gjort det mesta man kan göra. Allt handlar inte bara om hästar.

   1. Katrine skriver:

    ”Linnea
    24 februari, 2016 kl. 20:24
    ÄR NI INTRESSERADE SÅ MAILAR NI VÄL HERREGUD FOLK HÄR ÄR SÅ JÄVLA BAJSNÖDIGA BLÄÄÄÄÄÄÄ” (Från andra inlägget 1 minut efter).

    Kom ihåg att kommentera med olika namn och med lite mer tid mellan om du inte vill bli upptäckt, Tyra. Det är så uppenbart när det är du som skriver. Och asså va, ”gjort det mesta man kan göra”? Kom ner på jorden igen..

    1. Emma skriver:

     Du vet hur man gör eftersom det är så du själv brukar göra Katerine?

     Jag tycker det är bra när folk säger ifrån mot alla dryga översittartyper som kommenterar, heja heja Linnéa!

 5. Alva skriver:

  Laissa är så fin!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »