Allmänt

Onsdag 27 April 2016- faaaaan!

Hej.. paniiiiiiik! Det blev som jag misstänkte igår. Hästen kommer idag!!!! Blir skitsur, för hela tiden har dom sagt att hästen åker på onsdag och är framme i Sverige på torsdag. Det skulle kosta runt 3-400 euro att transportera hem den. Så får jag en faktura på 980 euro. Så när jag fick den så kollade jag runt med lite andra transportföretag som jag kört med innan från Holland, för att jämföra priset. Jag har aldrig nånsin svarat det första transportbolaget, inte på samtal eller mail eftersom jag ville kolla runt först…

Sen igår vaknar jag med massor missade samtal, mail och sms. MED ATT HÄSTEN STÅR PÅ TRANSPORTEN NU OCH KOMMER FRAM IDAG!? Utan att jag varken bekräftat, svarat eller betalat!? Alltså va faan? Även om det låter väldigt dyrt så är det inte det som är det mest irriterande- utan att jag hade planerat allt i minsta detalj. Jag ska ju liksom flytta ner till Småland ett litet tag, och innan det så skulle jag packa för mig, djuren och hästen, ha möten, träffa Andreas och sova ihop här en natt till, träffa mamma och pappa och äta middag… ja men massa sånt. Och så blir allt bara kaos och ändrat nu!?

Alltså vem gör så? Dom tror väl att man står på en gård och alltid är hemma, ingen stor grej att lämna av en häst tycker dom liksom… vanligtvis så kanske det är så men här är det f*n inte så! Och det är inget de ska ta för givet att alla har det så! Så nu kan jag inte ens vara med när Mille kommer fram idag snart, vilket känns förjävligt! JAG vill vara den som välkomnar honom och leder honom ur lastbilen 🙁 Se hur han beter sig, hur han är i hagen och kunna observera allting för det är ju så himla viktigt att göra det direkt när de kommer hem. Jag har självklart ändrat om allting och kommer åka ner idag så fort jag är klart med allt, men jag kommer inte hinna. Han ska komma fram mellan 11-13.00 idag… Och bara bilresan för mig ner till gården tar 2,5-3 timmar för mig…

ÅH SÅ SUR ÖVER DETTA!!! Idioter tycker jag! Vem ställer bara på en häst på transporten utan att ha hört ett enda ord från ägaren!? Ja ja, jag är mest irriterad över att jag inte kan vara där och att jag måste stressa halvt ihjäl mig nu istället. Jag skulle packa i en hel dag liksom… för jag ska ha med mig allt till mig själv, allt till Kotten, allt till Findus och Baghera OCH allt till Mille (alla saker, täcken, skydd, sadel, foder ja men ni vet hur mkt det är…)… det är liksom inte lite saker och inget man slänger ihop på en timma. Och dagen igår var tidspressad med jobb, samtal, möten mm, där varenda minut var räknad så jag hann inte ens börja packa. Och nu måste jag först och främst lägga massor tid på att ändra om hela dagen och morgondagen. Suck.

Så njaaaa, stress och ändringar är det värsta jag vet. Dessa veckor som jag ska vara hos en kompis på deras fina gård i Småland kommer bli helt underbart för mig. Jag ska verkligen backa bandet och säga stopp till allt för senaste tiden har inte varit bra för mig. Har ju med mig alla djur så de kommer jag inte sakna ju…men jag kommer sakna ihjäl mig efter Andreas, men eftersom han har grejer i Sthlm nu så skulle vi ändå inte kunna sova ihop även om jag var i Norrköping. För i Sthlm finns det ingen chans att ta med hela mitt lilla zoo… haha. Men men, det är bara under en kort period och vi ska ju ses under tiden.

Det ska ändå bli lite skönt att bara vara själv med djuren och ägna dagarna åt alla mina djur, gården och mig själv. Sen ska jag ta tag i alla saker som legat otroligt länge, när man driver företag och har kontor i närheten så kommer det alltid upp nya saker, nya bränder att släcka. Så det här ska bli toppen, det bästa som hänt på länge även om jag kommer sakna Andreas, huset och min egen säng.  Men Nina kommer bo här och ta hand om huset så det känns skönt 🙂 Jag är så tacksam att jag får möjlighet till att få göra dettaoch att fina fina fina Amelie och hennes kille låter mig oss bo på deras gård 

stress

28 svar till “Onsdag 27 April 2016- faaaaan!

 1. Linn skriver:

  Låter ju inte bra det där… Har också problem med stress som du och vet hur det blir i huvudet när planer inte blir som man planerat!! Hoppas allt går bra med Mille i alla fall! 😀

  http://nouw.com/prinsessa

  1. Tyra skriver:

   Linn- Aj då tråkigt att höra. Gäller att planera och alltid ha en plan B för att undvika all ond stress. Och att andas djupt med magen- bästa medicinen för stress 🙂 tack, det hoppas jag också, stor kram 🙂

 2. Alexandra skriver:

  Ta ett djupt andetag och gör en sak i taget, du fixar det här 🙂

 3. m skriver:

  Ingen idé att hetsa upp sig, det är som det är:)

 4. Nathalie skriver:

  Fy tusan. Förstår att du blir både upprörd och väldigt stressad!! Jag känner igen mig så mycket i dig och jag blir svettig av bara tanken på att planer ändras och det är ju inte direkt en liten grej du måste ställa om dig på nu. Jag hoppas att det ordnar sig och att du kan hitta något lugn!
  Kram ❤️

  http://nouw.se/naatly

  1. Tyra skriver:

   Nathalie- Ja eller hur, vi kontrollfreaks får inte få såna här snabba stora förändringar, haha. Tack snälla, kram kram <3

 5. Erika, sambo, New York skriver:

  Men vad tråkigt att du inte kan vara med jag hade nog känt likadant men ni får er tid ihop så fort du är där! kram
  http://erikalindgren.com/

 6. Nellie skriver:

  Men hade du bokat den där transporten eller inte? Verkar väldigt rörigt. Du måste ju ha gett dem info – om de kunnat hämta hästen. Har du dessutom fått datum för när den skulle vara framme i Sverige och de redan skickat en faktura måste du väl ha gjort någon slags överenskommelse med dem?

  1. Tyra skriver:

   Nellie- Verkar det rörigt? Tycker jag var ganska tydlig i mitt inlägg. Du kanske inte läste hela? Står tydligt där att jag inte bokat transporten, det var ju det hela inlägget handlade om haha. Och de som jag köpte hästen hos hade bokat, så de fick förmodligen då mina kontaktuppgifter därifrån, plus att de hade dom innan eftersom jag bokad detta företag själv förut. Så nej, jag har aldrig nånsin ens pratat med transportföretaget. Jag fick fakturan och tyckte det var dyrt, började kolla upp med andra bolag och dagen efter får jag ett sms att hästen står på transporten. Utan att de pratat med mig, kollat att jag är hemma eller fått en bekräftelse. Sjukt konstigt! Men men som sagt, nu löste det sig, det gick ju bra ändå…. 🙂

 7. Camilla skriver:

  Men detta är väl ändå så typiskt dig Tyra😉
  Lycka till med nya hästen.

  1. Tyra skriver:

   Camilla- JA MEN ELLER HUR???? Fan! Haha.. är det inte nakenbad så är det annat liksom… 😉

 8. Neapocalypse - en alternativ hästblogg skriver:

  Vet hur det känns, haha! Jag tror att den största gåvan i livet är att ta dagen som den kommer och kunna slappna av trots utomstående förändringar. Det är sånt man får jobba på! 🙂

  http://neapocalypse.se

  1. Tyra skriver:

   Neapocalypse- Oj vilken jobbigt namn du hade att skriva, haha <3 Ja, den gåvan är viktigt och jag tackar för din kommentar <3

 9. Linda skriver:

  Grejen är att det är svårt att ”bestämma” vilken dag hästen åker. Jag bor utomlands och har sålt hästar till Sverige och det går på riktigt inte att bestämma när hästen plockas upp. Det är förmodligen inte bara din häst i transporten utan säkert flera till och dom åker på ett ungefär datum. Ibland blir det tidigare och ibland senare,s om ny hästägare får man se till att vara flexible tyvärr, det är likadant för oss som säljer hästar också! 🙂

  1. Tyra skriver:

   Linda- Nej precis det förstår jag. Men många gånger har dom ändå att transporten går hit te x varje tisdag (av min erfarenhet av de jag köpt och de jag känner). Men det är säkert annorlunda fall till fall där också. Det åker ju många hästar till Skandinavien och om en häst är såld så vill de självklart bli av med den så fort som mjligt och bokat närmsta transport, det kan man ju förstå… Denna situation var bara så absurd när det var så dyrt och jag varken betalat eller bekräftat… vem skickar en häst då, tänk om jag inte ens var hemma liksom, haha? De kunde ju lika gärna skrivit 2.000 euro och skickat iväg den, jag menar nu har jag hästen kommit med deras transport så nu får man ju bara vackert betala. Ja, himla sjuk grej men nu är han här 🙂

 10. Johanna skriver:

  Nej ingen panik nu!🙂 Nu är det som det är och det löste sig med att någon kunde ta emot honom när han kommer🙂
  Lycka till!

 11. Ida skriver:

  Ett djupt andetag, acceptera att situationen ser ut som den gör och försök göra det bästa av det 🙂
  Nu är han förmodligen framme sedan flera timmar, och du har säkert hunnit dit. Njut av stunden, klappa om din nya pärla och lägg undan tankarna på att det inte blev så rosaskimrande som du tänkt dig med hans ankomst. Ni har hela framtiden för er tillsammans istället 🙂

  1. Tyra skriver:

   Ida- Trodde först min mamma kommenterat hahahaha. Hon skriver alltid sånt nämligen 🙂 gulliga du, älskar dina tips 🙂

 12. Linda skriver:

  Har du fått en faktura så har dom ju förstås sett det som att du anlitat dom. En kostnadsförfrågan, då hade det varit konstigt men får man en faktura så är det ju för att man har köpt nånting.

  1. Tyra skriver:

   Linda- Ja alltså som jag skrev i inlägget så fixade de som jag köpte hästen hos denna transport. De sa att hästen skulle åka på onsdag och komma hit på torsdag. Att det skulle kosta 3-400 euro. Så de gav ju självklart alla uppgifter till transportfirman, det kom en faktura på 980 euro och det var då jag valde själv att kolla upp andra bolag (som jag skrev). Inte skickar man en häst på transport utan att fått bekräftat av ägaren. Jag hade inte varken svarat eller betalat. Som jag skrev. hej hej ha en fin dag 🙂

 13. Djurfamiljen- För dig som älskar katter och hundar! skriver:

  Jobbigt att du alltid råkar ut för saker :-/

  http://djurfamiljen.se/

 14. Amanda skriver:

  Gör inte ett problem av saker. Det är som det är, och det blir som det blir. Man får göra det bästa av det. Saker löser sig alltid. Grattis och lycka till med nya hästen.

  1. Tyra skriver:

   Amanda- Jag håller med dig och jag lever mitt liv lite så, inte göra problem av saker. Har man två bolag och är entreprenör så är det liksom inprintat i huvudet. Ibland måste man dock få klaga lite, denna situation var lite absurd när en häst helt plötsligt är på väg och man har inte ens bokat det. När det handlar om ett levande djur så blir det ett problem. Annars tycker jag att det mesta går att lösa och försöka göra något lite positivt av allt 🙂

 15. Tyra F skriver:

  Jobbigt. Du har aldrig gjort fel med leveranser? Tror det löser sig för det har gjort det tidigare.

  1. Tyra skriver:

   Tyra F- Fint namn, grattis på namnsdagen igår 😉 Nej det har aldrig blivit fel förr, och som sagt det löste sig ju ändå 🙂 kram

   1. Tyra F skriver:

    Bra : )

 16. Jennifer skriver:

  Jorden ska ju ha gått under så jävla många gånger redan haha

 17. sofia skriver:

  ÅHH, så störigt!! hade samma när vi skulle skicka en häst från sthlm ner till skåne. Så vi begärde offerter från flera olika företag och skrev tydligt att det inte var en bokning utan att vi endast kollade vad det skulle kosta. Ett av företagen svarade aldrib och så bestämde vi oss för det ena. De skulle komma och hänt på tisdagen runt 10 och det kommer en lastbil och vi leder på och allt sånt där. Sedan kör dem iväg och precis då ringer min mamma och säger att lastbilschauffören precis hade ringt och att han skulle komma ty en halvtimma sent, och jag ba; Ehhh de har redan hämtat hästen… Då hade företaget som aldrig hade svarat kommit och hämtat den bara. Vi hade inte haft NÅGON kontakt alls med dem, hade inget nummer till föraren. Och för allt vad vi visste kunde hästen likaväl vara påväg till ett slakteri nånstans. Det gick som tur var bra och hästen kom fram hel och fin…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »