Allmän pepp om livet

Måndag 9 Maj 2016

Hej! Alltså vilken galen dag va!? Sjukt varmt! Oftast brukar det vara helt okej ute till 9-10.00-tiden så idag var planen att jag skulle rida på morgonen för att kunna träna lite för Amelie. Hon tränade mig igår kväll och det gick så j*kla bra! Jag fick aha-upplevelser och en sjukt bra känsla! Men imorse när jag morgonfodrade och släppte ut vid 07.00 så var det jättevarmt redan då. Helt lä och supervarmt. Så jag får ändra om planen- ridning senare ikväll istället. Igår red vi vid 21.00 och då är det liksom lagom temperatur. Var hemma från stallet vid 23.00 och åt middag då (inte lika bra dock). Blir sena härliga kvällar i stallet här 🙂

Var nere och mockade & lunchfodrade för ett tag sen och då tog jag in Mille… Vi tog in våra hästar (jag och Amelie) igår också vid 12-tiden så de får stå inne under den värsta solsteks-tiden och så släpps dom ut efter några timmar och får gå ute längre. Det är så mycket flugor som stör och när det är såhär varmt och det inte finns skugga eller skydd då tycker jag nästan det är plågeri att ha hästarna ute. Jag har för mig att det finns en regel som lyder så att det måste finnas skydd eller skugga i hagen för hästar? Har jag fel? Om det är rätt så är det sjukt många som iallafall inte håller den regeln :S Kommentera gärna och berätta om ni vet 🙂

Idag kommer en veterinär hit och ska vaccinera en annan häst så jag ska låta henne kolla i Milles pass och se om han behöver vaccineras. Det går inte riktigt att tyda allting i hans pass, det är så mycket saker i fyllt så det är bäst att någon som kan får se så man är på säkra sidan. Vi får se om han ska vaccineras eller inte, oavsett vad så nalkas en lång uteritt i skritt idag och så länge de inte blir svettiga så kan de ju ridas efter en vaccination.

Här är en bild från några dagar sen. Hur vill ni ha det? Bildbomb eller 3-4 bilder från ridpass?

q2

18 svar till “Måndag 9 Maj 2016

 1. Johanna skriver:

  2-4 bilder per pass.

 2. Ulrika skriver:

  Så himla kul att klicka in på din blogg nu! Det känns som att du blommat ut igen och sättet du skriver på nu är anledningen till att jag fortsatt läsa dina blogg år efter år. Mille verkar passa dig väldigt bra och ni verkar trivas ihop, grattis! 🙂

 3. Victoria skriver:

  Bildbomba oss yao! Så kul att du delar med dig så mycket av din & Milles resa. Han är så sjukt fin & verkar vara väldigt speciell (på ett bra sätt haha) 🙂

 4. Mirella skriver:

  Välj ut 5-6 bilder. Blir så tungt för tex mobilen att ladda upp alla bilder när de blir för många. Vilket jag tycker många bloggare borde tänka på. Många gånger mobilen bara står och snurrar och inte får upp ett enda dugg bara för att bloggaren vill bildbomba med bilder från alla möjliga och omöjliga vinklar:) Förstår att man vill visa om man har en massa fina bilder men man får ju inte ta del av det om tekniken inte orkar ladda upp dem. Mirella
  http://www.livetmedhund.se

 5. Karin skriver:

  Tror den reglen gäller om hästarna går ute mer än 16 timmar dygn! Men är inte säker!

  1. Sätilaryttaren skriver:

   Den regeln gäller vintertid/när gräset inte växer. Om hästen går ute mer än 16 timmar så måste de ha tillgång till ligghall 🙂

 6. Anki skriver:

  Härlig häst!

 7. Lisa (lisamo.blogg.se) skriver:

  3-5 bilder /inlägg =)

 8. Lisa skriver:

  Bildbomb!! För att det var längesen… 😉

 9. Andrea skriver:

  Videofilm kanske? Annars räcker det med några få bilder.

 10. Tora skriver:

  Just nu längtar jag efter en hederlig bildbomb!

 11. Ajla skriver:

  En bildbomb skulle inte sitta dåligt en sådan här vacker måndag!;)

 12. Sanna skriver:

  är det någon speciell anledning till att du alltid rider med så korta stigläder?

  1. Karin skriver:

   Tycker inte de ser korta ut for en hoppryttare. Tycker sjalv att det blir konstigt att rida med langa lader i en hoppsadel, sarskilt om man har langa ben.

 13. Sandra skriver:

  Bildbomb vill vi haaa!!! =D Iallafall jag. 😉

 14. Emelie skriver:

  Så najs att klicka in här nu och mötas av inlägg som är proppade men härlig känsla, pepp och glädje! Tycker att de senaste inläggen varit riktigt bra, Välskrivna och lagom långa.
  Dessutom måste jag säga att Mille klär dig mycket bra, Det ser ut som om du sitter i en väldigt bra position på honom.
  Ska bli spännande att se vart detta bär vägen=)

 15. Maria skriver:

  Vilka trevliga inlägg du gör nu. Kul att läsa! Skulle gärna se fler filmer också. Keep up the good work!👌🏻

 16. Lovisa skriver:

  Åh vilken underbar bild!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »