Allmän pepp om livet

Drama Queen

Hej! Haha som jag sagt flera gånger. Allt blir inte riktigt som planerat i mitt liv… Idag var planen att vi skulle gå upp tidigt för att fodra och släppa ut hästarna så vi kunde vara redo att lasta Roxette och Stickan (fölet) för de skulle åka till seminstation eftersom Roxette skulle betäckas. Inget går som det ska, först är Mille helt galen i hagen för att han inte ser Roxette, han har blivit helt tokig i henne! Han är alltså nära att spränga staketet, tar in honom och han är heeelt galen. Sen när han blir släppt i en annan hage och lugnat sig så går inte Roxetter och lillen in. Vi får köra transporten bort till ridhuset och ställa transporten intill ridhusöppningen och försöka lasta därifrån.

Lillen vägrar gå in i transporten. Sen när vi försöker omvänt, alltså få in Lillen först och tillslut lyckas, ja då får in Roxette in för det blev ju skapligt trångt i transporten med ett föl och två människor. Så inget funkar. Vi gör ett sista försök så jag och Annica får in Lillen och på nått jävla vänster så får han in sån karatespark neråt och träffar min fot! Och jag kan säga såhär….alltså det gjorde så JÄVLA ont!!! Vi släpper Lillen och jag går ut och kan inte ens stödja det minsta på foten och vi se att hela foten på en sekund svullnad upp över skon (hade skon öppen). Tog av strumpan och möts av det ni ser på bild….Alltså den smärtan jag känt idag var fan länge sen jag kände alltså. Haha lite såhär kul i efterhand, men efter ett tag så kom jag ju på att jag varken säkert skulle kunna rida eller mocka, fodra mm och då började jag storgråta! Hahaha typiskt hästmänniskor! Foten är typ krossad/whatever och när man kommer på att man inte får rida så kommer tårarna….

Vi ringer 1177 och de säger att jag skulle åka in till vårdcentralen. Så vi åkte dit. Jag kan inte ens nudda foten på backen och höll typ på att svimma av smärta. När jag får träffa en läkare så räckte det med att de såg foten och sa att jag måste åka in på akutröntgen i Värnamo. Mmm, kul! Så vi åker dit. Jag var helt övertygad om att foten var bruten alltså, för när det hade gått 3 timmar så var allt bara värre. Ännu ondare, ännu mer svullen och jag kunde inte ens röra på några av tårna och försökte jag så strålade upp i hela benet. Men som tur var så röntgades jag direkt och inget var av. Nu efter 15 timmar så kan jag gå utan kryckor och stödja lite på foten iallafall. Men jag är så jäääävla förbannad och frustrerad över att jag förmodligen inte kan rida normalt på ett tag! OH! Om man ska vara positiv så får jag träna upp min sits och rida utan stigbyglar….

Tog denna bild direkt efter medan Annica ringde 1177. Sjukt att ett litet jäkla föl på 3 veckor utan skor kan få till detta?!? Visserligen väger han väl cirka 150 kilo, men ändå :S Tänkte att det var bäst att visa upp foten eftersom jag är sån drama queen 😉 Och det får jag fan vara när foten ser ut sådär. Punkt slut ;P

fot1

Förra veckan bokade jag in en pharmalight-behandling på Mille och jag bokade in en ny tid även denna vecka. Som tur var så var det just idag. Jag ska verkligen skriva mer om denna behandling för den gör underverk! På både häst och människa! Och Vicky som gör behandlingen är helt underbar, efter hon gjort Mille så körde hon på min fot och svullnaden minskade verkligen med 50% efter behandlingen. Helt fantastiskt!

IMG_8738

Amelies och Patriks valpar fick vara ute för första gången i sitt liv idag ♥
.
valpar

Haha skrattade en hel del när Patrik la upp den här på gräsmattan… Lilla skjortan liksom… Någon han kände hade ett företag som sålde skjortor och hade väl sytt upp denna för nått evenemang. Men ganska otippat att det helt plötsligt ligger en skjorta för jättar på gräsmattan när man kommer ut… Han ska använda tyget till valparnas hagar om ni undrar vad man har den till 🙂

IMG_8729

Lite för stor för Annica, haha..

IMG_8733

Lillen/Stickan (mina smeknamn på honom) är världens sötaste föl och blev snabbt förlåten ♥

IMG_8687

Lilla Kotten älskar att sitta i Milles höpåse haha..

IMG_8684

2 minuter senare omlindat i Milles flughuva…

IMG_8686

I skrivande stund så ligger Kotten och sover i min famn. Det har varit en tuff dag för Kotten! haha not.  

kotte-3

18 svar till “Drama Queen

 1. Sofie skriver:

  Men hemska saker så foten ser ut!!! 😵 stackars dej! Krya på dej kram!! ❤

 2. Jossan skriver:

  Alltså AAAAAJ! Du får definitivt vara drama queen idag! Det får du alla andra dagar också, jag älskar att vara runt människor där det händer grejer och jag är själv en drama queen ibland. Det är kul att ha ett händelserikt liv 😉

  Kram och krya på foten, ser fram emot inlägget om pharmalight!

 3. Matilda skriver:

  Men fy! Ser ut att göra ont. 😮

 4. Sandra skriver:

  Stackars!! Fy tusan vilken svullnad!! :-O Men det var ju iallafall skönt att inget var brutet. Det blir snart bättre igen ska du se! <3 =) Har hört mycket gott om Pharmalight. Följer en annan blogg, jmdressyr, och hon har en sån som hon använder både på sina hästar och sig själv och skriver om och om igen att det är bland det bästa hon har köpt. Så köp en egen vetja! Ett litet tips. Den kostar "bara" några tusenlappar vad jag har förstått. 🙂 Kram på dig och hoppas att foten läker fort!

  1. Anna skriver:

   Har också en, och den är super. Kostar dock runt 45.000 tror jag, vet inte om jag tycker det är ”några tusenlappar” men man har ju olika perspektiv. 😉

   1. Cissi skriver:

    Fast pharmalight kostar bara från 4000, du har inte händelsevis en biolight? 🙂

 5. KP skriver:

  Sättet jag upplever är enklast att lasta sto och föl på är att en person tar både sto och föl i grimskaft och en går bakom och puttar på, om man slarvat och fölet inte redan är van vid grimma och grimskaft så ta ett extra långt grimskaft och lägg det runt rumpan på ungen och ”dra” med den upp bredvid stoet.
  På så vis är sto och föl bredvid varandra hela tiden och det blir mindre stress för dem båda 🙂
  All hantering med föl är bäst att börja tidigt med när de är små och inte så starka så slipper man onödig dragkamp.

  Hoppas foten läker snabbt!

 6. Emelie skriver:

  Usch ser inte kul ut!! Hoppas foten blir bra snart! Måste bara kommentera och säga hur bra din blogg har blivit sen du köpt Mille! Det märks också att du mår bra och är i bättre balans just nu, hoppas du fortsätter på det spåret! Ta hand om dig

 7. Elaine & Grizzly skriver:

  Åjäklar vad ond och öm din fot ser ut! :/ Ja, tänk att ”så små” föl kan göra så pass stor skada. Tur i oturen att inget var brutet i alla fall, hoppas på snabb läkning så du kan rida. 🙂
  http://faldarello.com

 8. Elin skriver:

  Men aj, stackare, vilken tur att inget var brutet! Det är ju lite sent nu, men för framtiden är ju skor med stålhätta en bra grej när man sysslar med hästar. Det finns i sommarvarianter också som inte alls är så varma om man nu inte vill ha jodpursskor. Och helt ärligt, hellre lite svettig och vara skyddad. Hjälmen har man ju även om det är så varmt så man rinner bort. Det kanske är en generationsgrej, men jag är uppvuxen med att man alltid har åtminstone ordentliga skor och handskar när man lastar och sådant, helst även hjälm. Det är så tråkigt och onödigt att få foten söndertrampad eller händerna flådda av ett grimskaft när det är så lätt att skydda sig. Hoppas jag inte framstår som en besserwisser nu för det var inte min mening, vill bara att du ska vara rädd om dig! 🙂 Bloggen är hur bra som helst nu sedan du fick Mille förresten. 🙂 Krya på foten!

 9. Z skriver:

  Föl kan bannemig sparka hårt trots sin storlek. När en av mina hästar var föl , kanske bara ett par veckor gammal, så sparkade hon mig rätt i huvudet. Fick en bula i på pannan direkt efter, typ stor som en pingisboll. Trodde jag skulle dö när jag kände den haha.

 10. M skriver:

  Du får se till att använda stålhätteskor i fortsättningen, oansvarigt av dig.

  1. :D skriver:

   Men du ser väll att skadan är en bit högre upp på foten än vad stålhättan sitter?! Ouppmärksamt av dig!

 11. Helle skriver:

  Ajajajaj, foten i högläge Tyra! Lite tur i oturen att tatueringen klarade sig tänker jag 😂🙌

 12. Anna skriver:

  Vad hade hänt om såret blivit på tatueringen? Hade en del av tatueringen försvunnit? Jag har själv ingen tatuering, om inte det är uppenbart 🙂 Krya på foten!

 13. viktoria skriver:

  Aj fyfan vad ont det ser ut, men tur att inget var brutet! Alltså kotten! orkar inte vad han är söt <3

 14. Erika skriver:

  Åh, fy vad hemskt! Det ser inte roligt ut alltså 🙁

 15. Hanna Lundin skriver:

  Påminner mig om när jag var och badade med min fd medryttarhäst och jag fick inte ner henne i vattnet, så jag satt av och ledde henne. Sen när jag skulle upp igen så fick jag den briljanta idén att leda ner henne i ett dike så jag kunde hoppa upp från sidan. Snäll som hon var trodde hon ju att hon skulle hoppa över till mig, tog ett jättesprång och landade på MIN FOT. Barfota var jag. Behöver jag säga att den var svullen efter?? Hahaha! Kan trösta dig med att den gick ned rätt snabbt! 😄

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »