Livet från rullstoll till hästrygg

Vem kan stoppa mig, när jag bara rullar fram…

*tidinställt* För några dagar sedan så hände faktiskt en riktigt Typical Tyra-grej.  För att veta lite först så är det så att min mobil är trasig, den måste ligga i laddaren annars dör den direkt. (Nu har jag dock fått en annan och kan ÄNTLIGEN ringa när jag är utomhus 😀 Så fort jag bytte avdelning så var jag ute så mycket jag kunde- allt för att slippa vara inne på sjukhuset. Så jag kunde rulla ut vid typ 11-12 och vara ute till 20.00. För klockan 20.00 får jag viktig medicin som är långtidsverkande så den måste jag ta då eftersom rutinerna måste hållas…

Så ja, jag satt iallafall ute vid ett bord precis utanför sjukhuset i rullstolen.  Mmm så blir klockan kvar i åtta och jag ska börja rulla uppåt. Det tar ju sin tid men jag har hittat min teknik nu och det är att använda det friska benet att släpa med, och sen dra hjulet på rullstolen med den friska armen. Finns två vägar tillbaka från borden jag sitter vid, en längre väg med raksträcka och en kortare väg med en nedförsbacke (ja eller i min värld just nu så är det en nedförsbacke men det är kanske typ 15% lutning haha).  Så jag tänkte att nu jävlar ska jag spara lite tid om jag bara tar upp benet och tar korta vägen…

MMMM… så jag tar upp benet och håller hårt i stöden, satsar allt och rullar neråt…. Det går fort som fan (i min värld) och när jag kommer ner så är det en 90 graders sväng och jag kan ju bara svänga med en arm så jag svänger för kung och fosterland och då slirar rullstolen och gör typ en 360 och precis då så kör jag över ett litet hål i asfalten… I den farten var det lätt, men tänk er att sen komma över det hålet… Det rör sig kanske om ett 3 cm hål i marken, och det är självklart vänsterhjulet som fastnat och då är det den skadade armen som måste dra…. Och det finns ju ingen chans hur mycket jag än försökte ta i med benet och hjälpa till mm. Och tar jag högra handen och försöker vrida mig för att dra med den handen så strålar ju hela bäckenet så där satt jag fast liksom!

Fattar ni- JAG KÖRDE FAST MED RULLSTOLEN! Haha…så där satt jag, batteriet på mobil död, besökstiden är till klockan 19.00 så INGEN går ut och in genom porten till min avdelning…och tur att min mob var död nästan, tänk att ringa och bah ”Hej, ni måste hämta mig för jag har kört fast med rullstolen”. Och på det så hade jag slängt upp filten som jag hade haft på benen över ryggen på rullstolen och den hade ju på nått sätt såklart fastnat under ett däck. Så jag sitter dessutom i enbart i sjukhusets vita linnen och sjukhusets trosor/kalsonger-ish…vet inte vad det är, haha. Ni ser ju själva på bild hur dom ser ut…. Man känner sig inte as-snygg…haha.

Klockan TIO, alltså 2 timmar och en kvart senare- DÅ kom en person som skulle in och jobba som jag fick ropa på och som kunde hjälpa mig ur hålet och även vara snäll att skjutsa upp mig till min avdelning. Var helt iskall när jag kom upp, och alla var skitsura när jag kom upp, men men, det var inte riktigt så att jag ville sitta fast där ute, haha. Så ja, det var den lilla historien.

I dessa satt jag alltså… i sjukhusets trosor/kalsonger-ish…haha. På dom sitter dessutom en lapp som visar vad man väger. Eller på min står det 60-80 KG. Ja, hoppas ni kan se hela grejen framför er och få ett litet skratt iallfall 🙂

17 svar till “Vem kan stoppa mig, när jag bara rullar fram…

 1. Ellie skriver:

  Min man bröt ryggen i en MC olycka och han avskydde sjukhuset så han smet på nätterna och körde sin rullstol nere i kulverterna på Sahlgrenska nätterna igenom efter 1 månad hade de tröttnat på honom och han blev förflyttad till Borås 😂 Men 3 månader efter olyckan så kunde han stå och 1 år senare kunde han gå igen och nu lever han och arbetar igen precis som vanligt och det trodde läkarna skulle att helt omöjligt? Med envishet kommer man långt 😀 krya på dig kram

 2. Amanda skriver:

  Alltså jag orkar inte…. 🙂 haahhaa

 3. Lina skriver:

  Hahahahahaha tyra <3 du är så jävla rolig och verkar ha så sjukt mycket humor. Samtidigt får jag ont i magen av att du satt fast där i två timmar, lilla vän <3 stor kram!

 4. Ela skriver:

  Haha!! De borde dock ha letat efter dig kan jag tycka!

 5. Anna skriver:

  Ja jisses. 🙂
  Hoppas du inte blev allt för myggbiten.

 6. Lillgammal - en annorlunda mammablogg skriver:

  Hahahaahahshahah låter som något som hade kunnat hänt mig.
  Har du fått en lite lättare rullstol nu eller är det standardvarianten?
  Kan tipsa om en Panthera annars OM de beviljar för ett par månader.
  Kram och kämpa på från en annan ”rullis”

  http://www.lillgammal.se

 7. LoviseC.com skriver:

  Men alltså, är det ingen som går ut och kollar efter dig när du inte dyker upp?? Jisses, sånt där ska ju inte behöva hända.

 8. Chris skriver:

  Vilken tuuuur att humorn förblev oskadd 🍀 i alla fall 😄 god bättring i eländet önskar Chris 💐 – men liiite lugnt kan du väl ta det 🐢 emellanåt 😻

 9. Anonym skriver:

  😂💕

 10. Marielle skriver:

  All that drama! Liknar mitt liv 😉 händer så mycket skit så folk knappt tror att det är sant…

  http://www.finest.se/mariellef

 11. Malinkalin.blogg.se skriver:

  Alltså stackars dej <3

 12. Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★ skriver:

  Hehe sjukhuskläder är snyggast ;). När man får barn så får man nättrosor som är det fulaste som finns :-p. Dem finns dessutom att köpa på tex cdon förstår inte vem som skulle vilja ha såna.

 13. Sandra skriver:

  Alltså vet att detta är jätte hemskt men kan inte låta bli att skratta mitt i allt detta elände, haha. Älskade Tyra, hoppas du snart blir bättre och att du kommer tillbaka starkare än någonsin! Jag tror på dig! Kram❤️

 14. Anonym skriver:

  Ett tipps: om du har kört fast och har svårt att ta dig framåt (typ tröskel, hål etc) åk baklänges. Det är betydligt lättare att sparka sig baklänges än att dra sig fram med ett ben.

  Lycka till med allt.

 15. Rebecka skriver:

  Vill bara skicka ett pepp meddelande! Efter att ha läst en del av dina inlägg så kan jag bara konstatera att med din inställning så kommer du snart vara tillbaka i sadeln igen! Jag fick tre bäckenfrakturer 2013 i en skidolycka, som ingen kunde svara på om jag kunde bli helt bra eller hur bra jag kunde bli. Själv är jag hundnörd och tävlar agility så med siktet inställt på att kunna springa igen med min bästa vän så tränade jag varje dag, många gånger. Två månader senare sprang jag första gången lite försiktig! Tro på dig själv, ät all smärtlindring du blir ordinerad och se till att skaffa en sjukgymnast och läkare som du litar på! Kunskapen om bäckenproblematik är begränsad så nöjj dig inte med vad som helst. Ett tips är att kontakta sjukgymnasten Tomas Torstensson som är Sveriges bästa på området. Stort lycka till, jag tror på dig! Vill du ha fler tips får du gärna höra av dig.

 16. Bea skriver:

  Hahah Va tusan!?! Men att ingen gick ut och letade efter dig!

 17. Nellie skriver:

  Hej fina Tyra! Jag vill bara tipsa om en film som heter ”A sunday horse”. Det är en mycket bra film som handlar om en tjej som är med om en hästolycka och sedan måste kämpa för att komma upp på hästryggen igen. Den är inspirerad av en verklig historia och jag tänkte att den kunde ge dig lite extra hopp! Du borde verkligen se den om du inte gjort det. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »