Att vara rädd för hästar

  • av

Många personer tycker att hästar är vackra djur när de ses på håll. När de kommer lite närmare anser dock många att de är lite stora och skrämmande. Trots att man är rädd kan det dock finnas en vilja att lära sig att umgås med hästar, och kanske till och med att rida. Men hur blir man av med sin rädsla?

Övning ger färdighet

Om man vill bli av med sin rädsla för hästar är det klokt att man umgås med dem så mycket som möjligt. Man behöver inte vara nära utan det kan vara bra att studera dem på håll för att se deras beteende i olika situationer. Då kan man lära sig hur hästen agerar när den är lugn, när den är rädd och så vidare. När man känner sig lite säkrare kan man kanske gå fram till staketet och studera hästen på närmare håll, och om man känner den som har hästen kan man till och med klappa den.

Snälla hästar är bra

När man håller på att träna bort sin rädsla för hästar är det bra om man umgås med lugna hästar. Alla hästar kan bli rädda för saker men det är inte alla som hoppar högt för sin egen skugga eller som gillar att bitas.

Inte visa rädsla själv

Det är viktigt att komma ihåg att man inte visar hästen att man är rädd. Det är bra att göra sig så stor som möjligt, och om hästen visar att den blir arg är det bättre att gå lugnt därifrån och be om hjälp om man inte klarar av situationen. En rädd person kan göra det hela än värre.