En egen häst

  • av

Det är dags att köpa häst. Att äga en egen häst är drömmen för många. Men det kostar en hel del pengar att ha häst. Stallhyra, foder, veterinär, hovslagare, ridlektioner med mera. Ja, det blir en hel del som ska ut varje månad. Det är dessutom ett mycket stort ansvar att ha en häst. Den måste skötas och motioneras varje dag oavsett om du är lite trött, har många läxor eller vill göra något annat. Men om du har tänkt över de här sakerna noga och löst alla de praktiska problemen, som att till exempel övertyga föräldrar eller en partner, då är det dags att köpa häst.

Köpa häst på annons

De allra flesta köper sina hästar på annons. De här annonserna finns både på internet och i olika tidningar. När man köper en häst på det här viset kan det dock vara lite svårt att veta vad hästen har varit med om tidigare. Den kan till exempel ha skadats innan på sätt som inte märks vid besiktningen, den kan ha några psykiska problem eller så kan den vara svår att hantera. Den kan också ha stått uppstallad på ställen som Länsstyrelsen inte godkänt och då kan den ha fått men av dålig luft, mörka stall eller liknande.

Köpa häst från uppfödare eller stuteri

På flera ställen i världen finns det stuterier och uppfödare som föder upp hästar av olika raser. Där får man en renrasig häst, ofta ett föl, och man vet vad det har varit med om innan det levereras.