Ridning som din nya hobby

  • av

Om du funderar på att skaffa dig en ny hobby så är ridning något som passar för alla åldrar. Det är inget hinder att börja rida som vuxen, eller varför inte som pensionär. Ridning är både en träningsform för styrka och kondition, samt en avkoppling och en chans att landa i nuet med din häst i naturen.

Hjälp att komma igång

Det kan kännas svårt och dyrt att köpa en egen häst och det är inte nödvändigt. Många ställen anordnar turridning både för nybörjare och mer erfarna. Allt du behöver för att komma igång med ditt nya intresse finns för dig och för inslandshästar, storhästar och ponnys hos Hestbolaget. Här får du tips och råd kring vad du behöver som ryttare, och vilken utrustning som passar för inslandshästar och andra hästraser. Säkerhet är det viktigaste att tänka på när du umgås med hästar och vid ridning. En godkänd ridhjälm och en säkerhetsväst är grunden för att du ska vara skyddad om olyckan är framme. Om du bokar plats på turridning eller ridskola finns ofta utrustning att låna. Om du vill ta ett steg längre och köpa en häst eller bli medryttare hittar du all utrustning för både storhästar och ponnys hos Hestbolaget. Som extra belöning hittar du även hästgodis till din kompis och isländskt godis till dig själv.

Äventyr eller avkoppling

Ridning är bra träning för kondition, balans och koordination och gör samtidigt att du kommer ut i naturen. När vissa tränar för maraton eller Vasaloppet kanske du och din häst ska satsa på Vänern runt tillsammans med några kompisar? Eller så är ni nöjda med lugna skritturer i omgivningen där du får vila från vardagens krav. Oavsett om du vill att din nya kompis ska vara en inslandshäst, ett svenskt halvblod eller ett gotlandsruss så kommer ni ha många fina och roliga stunder tillsammans.