Så håller du dig varm i stallet

  • av

Hösten är här och det tar inte lång tid innan stallbacken är full med kritvit snö. Att vara i stallet under vintrarna, när snön ligger tjock, är bland de vackraste syner du kommer att se. Däremot är det ingen tvekan om att du kommer frysa halvt ihjäl dig om du inte är klädd rätt.

Alla vana stallmänniskor står redo när de låga temperaturerna drar in över landet. Är det något man är medveten om så är det att i stallet blir det kallt. Med rätt typ av kläder slipper du dock frysa och kan spendera många timmar i stallet eller i sadeln. Här listar vi vilka kläder du bör ha på dig när du är i stallet, samt vilka kläder som kan vara bra att ha i skåpet eller hängandes i fikarummet.

Varma kläder för kalla stalldagar

Hoodie – Med riktigt varma och snygga hoodies kan du se till att du håller din kroppstemperatur på en bra nivå när du är i stallet. Här rekommenderar vi att du satsar på fodrade hoodies med dragkedja, så att du enkelt kan ta av dig om du blir för varm. Du beställer enklast på nätet. Hos Medtryck kan du dessutom printa din egen hoodie med din eller hästens namn på!

Underställ – Ska du vara många timmar i stallet är ett underställ ett måste. Satsa gärna på ett i ull, eftersom det både andas och ger optimal värme hela dagen.

Fodrade stövlar – Stövlar i gummi är hemska under vintern och gör att du fryser fötterna av dig. Välj istället ett par fodrade ridstövlar eller ett par ordentliga vinterkängor. Ska du rida är det viktigt att du har skor med klack.

Mössa och vantar – En självklarhet för den som inte vill frysa. Välj gärna en tjockare och en tunnare mössa, så att du får bra värme och skydd under din ridhjälm. Även handskarna bör vara försedda med gummiknottror, så att du kan hålla i tyglarna ordentligt.