Transport från och till stallet

  • av

Som hästintresserad krävs det många transporter till och från stallet. Du kanske behöver åka på träningar, rykta hästen eller transportera den till veterinären. Då behövs det bra transportlösningar som underlättar i vardagen och gör ridningen till en rolig och mindre krävande hobby.

En begagnad bil kan vara en lösning om du enkelt vill ta dig till och från stallet, där BMW är ett populärt märke. Men många undrar vilken begagnad BMW ska man köpa? Det finns ett stort antal modeller som drivs med diesel och el samt laddhybrider. Vilken modell som passar dig bäst kan bero på flera olika faktorer, som pris, rymlighet och hur många mil bilen har kört.

Ridningens historia

Ridkonsten är flera tusen år gammal, och anses ha börjat samtidigt som människor insåg att de kunde nyttja och tämja hästar till olika ändamål. Ridkonsten yttrar sig i ett antal ridsportgrenar, som banhoppning, dressyr och terrängritt.

Ridning och transporter

I Sverige finns ungefär 105 000 ryttare som motionsrider och tar lektioner. Det beräknas finnas cirka 355 000 hästar i landet, där hästnäringen idag omsätter 32 miljarder kronor. Det är tillåtet att rida i naturen enligt vad allemansrätten säger. Men ju tyngre hästen är desto större risk för skada på mark, skog eller väg. Därför är det viktigt att visa stor hänsyn som ryttare vid ritt på andra personers mark. För att kunna ta dig till dina ridturer kan du behöva skaffa en begagnad BMW eller en annan transportmetod, då det krävs en del utrustning för att syssla med ridsport. Många skjutsar också sina barn fram och tillbaka till ridträningar, och behöver då ett bekvämt och pålitligt sätt att transportera sig.