Vilka saker behöver man?

  • av

För att skaffa en egen häst behöver man inte bara kunskaper. Man måste också se till att man har alla de praktiska verktygen som behövs för att man ska kunna ta hand om hästen. Men vad behövs egentligen?

Stallsaker

Man måste för det första se till att man har alla nödvändiga saker för att klara av stallets skötsel. Om man står uppstallad på en ridskola kan man ofta låna grepar, skottkärra med mera, annars måste man skaffa det själv. Dessutom ska man ha foder, strö och något att servera hästen fodret ur.</p>

Tillbehör för ridning

När hästen ska tränas måste man också ha utrustning för träningen. Sadel, träns, longerlina med mera är bara några av de saker man behöver.

Sjukvårdsmaterial

Det kan också vara klokt att ha en låda eller ett skåp med sjukvårdsmaterial. Man bör alltid ha en febertermometer och lite bandage till hands om en häst skulle råka skada sig. För små sår behöver man ofta inte kalla ut veterinären om man kan tvätta såret och eventuellt lägga om det på egen hand. Det är en annan sak om såret är djupt, om det inte slutar blöda eller om det sitter precis vid en led.